promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő titkot rejt a kínai agyaghadsereg, ez átírja a történelmét
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A terrakotta hadseregnek elképesztő titkai vannak.

A kínai agyaghadsereg a világ egyik legismertebb történelmi felfedezésének ikonikus része, eredetileg Csin Si Huang-ti császár túlvilági szolgálatára készült a több ezer, egyedi kiképzésű katona, 700 ló és száznál is több szekér. A szakértők pedig azt mondják, hogy ennél még sokkalta több lehet a föld alatt a császár sírja körül. A felfedezésük is igazi kalandos történet, hiszen egy család szeretett volna kutat ásni, és így bukkantak rájuk.

Azt is tudni lehet, hogy az agyagkatonák eredetileg színesek voltak, csak ezek lekoptak már róluk.

Az agyakatonák elhelyezkedése pedig úgy lett kialakítva, hogy körbeveszik a piramis sírt, ahol a nagy császár el van temetve, és őt még közvetlenül körülveszi a korabeli Kína kicsinyitett mása, sőt, az ismert világ mikrokozmosza is. A figurákat mind egyenként állították elő, a testrészeket külön műhelyekben, majd utána szerelték össz ezeket. Sőt, a kialakítás módjából a kutatók elképesztő következtetéseket vontak le pár évvel ezelőtt. Úgy tűnik, hogy a hadsereg elkészítésében a görög művészetet is ismerő európaiak is segítették a kínaiakat, ekkor tehát már Európából is élhettek az egyesített birodalom területén lakók, ez pedig nagyon meglepő, átírja a történelmi ismereteinket, jó 1500 évvel átírja a tudásunkat, hiszen eddig úgy gondolták a tudósok, hogy az eirópaiak jóval később érkeztek Kínába. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy Kína és Európa között már jóval korábban kialakultak erős kereskedelmi kapcsolatok, mint azt korábban feltételeztük.

A császár sírja és a körülötte lévő kozmikus birodalom amúgy 38 évig épült, és több százezer ember vehetett részt a komplexum létrehozásában.

Érdekelnek még érdekességek az agyaghadseregről?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás