promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kína gigászi piramisai földönkívüliek létezéséről mesélnek? Elképesztő, de az összeesküvés-elméletek hívői most segítették a tudományt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van valami egészen elképesztő a kínai piramisokkal, amit eddig a tudósok sem hittek el, az összeesküvés-elméletek hívei most annyira nem lőttek mellé.

A Youtube, és úgy alles zusammen az egész interentes kontentgyár tele van fals, direkten csúsztató, áltudományos vagy éppen rajongói tartalmakkal, amelyekben sokszor az a közös, hogy bizony szándékosan vagy éppen szándékolatlanul elferdítik az igazságot. De nagy ritkán olyan eset is megesik, amikor bizony ezek a konspirációs teóriák, és a hozzájuk készített animációs videók kapaszkodót jelentenek a tudomány embereinek is. Megesik tehát, hogy ezen videók feloldanak valamiféle régi rejtélyt, megoldanak egy nagyon régi kirakóst, vagy éppen egészen más megvilágításba helyeznek építményfűzéreket.

Az IFLScience tudományos ismeretterjesztő magazin számolt be róla nemrégiben, hogy olasz tudósok meglehetősen érdekes tudományos eredményről számoltak be Kína titokzatos piramisaival kapcsolatban. Kevesen tudják, de Kínában is rengeteg piramis épült a császárok számára, hogy ezekben szenderedjenek örök nyugalomra, sőt, a legnagyobbat, Csin-Si Huan-ti nyughelyét a mai napig nem merik kinyitni a szakértők.

Most Giulio Magli egy olasz régéész és csillagász tárta fel a kínai mauzóleumok elhelyezkedésének titkát.  A Senhszi tartományban elhelyezkedő több mint 40 piramis ugyanis nem vélatlenül helyezkedik el úgy, ahogy, egy mintát követnek, méghozzá a kardinális pontokhoz vannak igazítva a négy égtáj irányában, ez pedig fejlett csillagászati ismeretekre vall, ráadásul az építméynek elhelyezkedésébe a feng shui hagyományát is belevitték a kíniak. És  ez egyáltalána nem lehet véletlen, hiszen a császárok a hatalmukról úgy tartották, hogy az égiek megbizatását teljesítik az uralkodásukkal.

Az ég leképzése a Földön tehát nem áll messze az igazságtól, ám ez egyáltalán nem bizonyíték a földönkívüliekkel való kooperálásra, mégis ezek, a földönkívülis konspirációs videók néha komoly tudományos haszonnal kecsegtetnek, hiszen más szemszögből tekintenek az ősi építményekre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás