promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa köralakú objektumokat találtak Kínában az amerikaiak műholdon keresztül, kémeket vetettek be, hogy kiderítsék mik azok

Furcsa köralakú objektumokat találtak Kínában az amerikaiak műholdon keresztül, kémeket vetettek be, hogy kiderítsék mik azok

Színes

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kínában nem megszokott népi lakóházakat építettek korábban. Nem csak a külső megjelenése, szerkezete, de a célja is egyedi ezeknek az erődnek kinéző épületeknek.

Számos kínai településen építettek ilyen jellegű népi lakóházakat. Mivel ezt a fajta építményt, nagyon egyszerű felépíteni, ezért rengeteg van belőlük. Azonban ahány féle környezet, annyi féle arculata van ezeknek a lakóépületeknek. Ezek a négy-öt emeletes házak kör alakban helyezkednek el, és ennek a gyűrűnek a közepén egy emeletes különálló terem áll.

Az építmény nem csak erődítménynek néz ki, de védelmi szerepet is betölt. A tulouk, ahogyan ezeket a nép lakóházak nevezik, csodálatos látványt nyújtanak, amellett, hogy jó célt is szolgálnak. A 12. században kezdték meg ezeknek a stílusú épületeknek az építését. Leginkább teaültetvények és rizsteraszok közelében húzták fel a lakóházakat. Több épületben még ma is élnek, azonban jó számmal vannak turisztikai látványosságként használt házak.

Forrás: profimedia

Ezeknek az erődszerű épületeknek a kialakításánál a legfőbb szempont a védelem volt a banditák és a hadurak ellen.

Fujian tartományban 20.000 tulou található, a legtöbb a Tajvani-szoros közelében.

Ezek a házak földből épültek, és voltak köztük hatalmas méretűek. A legnagyobb tulou-kban akár 600 ember is elfért a háziállatokkal és azok takarmányaival együtt.

Az ablakok csak a második emelttől voltak, és rengeteg élelmiszert és vizet halmoztak fel, hogy támadás esetén akár hetekig is biztonságban és egészségben eléljenek az épületben elzárva.

Egy kis érdekesség, hogy az 1960-as években az amerikaiak a térség műholdas megfigyelése közben szokatlan kerek objektumokat azonosítottak a Dél-kínai erdőkben, amikből reggelente füst szállt fel. Az akkori általános nukleáris hadviseléstől való félelem megkövetelte, hogy a térségbe amerikai kémeket küldjenek, hogy felderítsék a komcsik eltitkolt erőműveit.

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás