promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harry herceg temetése nem úgy fog történni, ahogy Károly fia szerette volna
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem fog teljesülni Harry herceg vágya.

Harry herceg Spare (magyarul Tartalék) című botránykönyve nemsokára megjelenik, de egy kis malőr miatt már több részlet is nyilvánosságra került belőle - köszönhetően a spanyol kiadás körüli problémának. Ezekből például fény derült arra, hogy kivel vesztette el a szüzességét Harry herceg, illetve arra is, hogy nem teljesülhet az a vágya, amit a temetésével kapcsolatban szeretett volna.

Harry nagyon szerette volna, ha halála után az édesanyja, Diana hercegné mellé helyezzék el a sírját. Ez azonban nem lehetséges, viszont ennek semmi köze sincs III. Károlyhoz, sem a brit királyi család egyik tagjához, de még Meghan Markle-höz sem.

Ez a kérése nem sokkal azelőtt fogalmazódott meg, hogy Afganisztánba küldték volna katonai szolgálatra. Mivel nem tudhatta, hogy valaha is visszatér-e majd a háborús övezetből, rendelkezett arról, hogy mi történjen a halála után. Anyja, Diana testét a család Althrop nevű birtokán helyezték el, ami egy olyan privát sziget, amit csak hajóval lehet megközelíteni, és az átlagemberek számára is csak rövid időre volt látogatható. Harry azt szerette volna, ha őt is ide helyezték volna a halála után, de mivel ez nem lehetséges, Frogmore mellett döntött.

Ez a 17. századból származó vidéki birtok, és a rajta épült villa durván egy kilométerre található a windsori kastélytól. Miután a telken megépült a Frogmore Cottage-nek nevezett kerti ház is, már csak a brit királyi család használta; előtte bérbe adták másoknak - a 18. században Charlotte királyné is itt lakott albérletben. A bővítés és felújítás után itt élt többek között Victoria királynő anyja is, aztán később az 1920-as években az Oroszorszából száműzött Xenia Alexandrovna nagyhercegnő is.

A Frogmore villában volt Harry és Meghan esküvője is, és 2018 májusában II. Erzsébet a házaspárnak ajándékozta a Cottage-t. Harry és Meghan Markle kezdték el itt a felújítási munkálatokat, aminek keretében egy babaszoba, egy edzőterem, és egy jógaszoba is kialakítása került a 10 szobás ingatlanban. Nem csoda hát, hogy Harry végül ezt a helyet választotta arra, hogy majd itt temessék el, ha egyszer meghalna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás