promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öt év börtönbüntetés járhat a csókolózásért – íme egy kegyetlen hely a Földön
Borítókép:  Pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy nyelves puszi beláthatatlan következményekkel is járhat.

Bohókás örök igazságok a csókolózásról. Tekerd fel a romantikus hangulatot, ámulj és bámulj a nyelves puszis érdekességeinken.

1. Régesrég a francia csókot firenzei csókként ismerte a világ. Persze a franciák mindig is hírhedtek voltak a kalandos szerelmi életükről. A klasszikus elnevezés azonban az első világháború után született meg. Az amerikai és a brit férfiak, akik Franciaországban állomásoztak egy ideig,

a pletykák szerint teljesen új technikával és hevesebb szenvedéllyel, valamint hévvel csókolták meg újra hazatérve hűséges kedveseiket. 

2. Azt tudtad, hogy ha megcsókolsz valakit gyorsabban ver a szíved és több oxigén jut el az agyadig?

3. Ötvennyolc óra, harmincöt perc, ötvennyolc másodperc és egy thaiföldi szerelmes pár. Napokon át tartott a világ eddigi leghosszabb csókcsatája. 2013-ban ezzel a teljesítménnyel a Guinness rekord is meglett. Ekkachai Tiranarat és Laksana Tiranarat február tizenkettedikén kezdtek neki a csókolózásnak és egészen Valentin-napig nem tudtak kimászni egymás szájából.

Ez már döfi, nem?

4. A leghosszabb filmes csók ezzel szemben mindössze három perc huszonnégy másodpercig tartott. A csavar az benne, hogy az ajkak és a nyelvek találkozása nem csupán a szerep kedvéért történt.

A csók két hölgy közt csattant el az Elena Undone című filmben.

5. Furcsa, de igaz: az emberek kétharmada jobbra dől csókolózás közben. Ez feltételezhetőleg azért van így, mert ebbe az irányba dől a fejünk az anyaméhben. 

6. Hallottál már a philemaphobiaról, a csókolózástól való félelemről? Bármilyen hihetetlennek is tűnik, de ez egy létező jelenség. Gyakori a fiatal és tapasztalatlan egyének körében, a kudarctól való félelem miatt. Mások viszont a szájüregben rejtőzködő kórokozóktól, baktériumoktól félnek. 

7. Bármilyen abszurdan hangzik, de a nyilvános csókolózás Indonéziában bűncselekménynek számít és öt év börtönbüntetés róható ki érte súlyos esetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás