Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Paulo Coelho és Kobe Bryant egy mesekönyvön dolgoztak együtt

Paulo Coelho és Kobe Bryant egy mesekönyvön dolgoztak együtt

Színes

Paulo Coelho és Kobe Bryant egy mesekönyvön dolgoztak együtt

Színes

Toronicza Péter - 2020.01.30. 18:18

Az író semmiképpen nem akarja befejezni a művet Kobe Bryant nélkül. 

Kettészakad a társadalom, mert van, aki nagyon szereti Coelhót, és meglátja a műveiben a szépséget, míg a másik fele egy sablonos fröcsögésnek tartja az egészet. Mindkettőben van igazság, de ez a tényen nem változtatott, hogy Kobe Bryant nagy rajongója volt a brazil írónak, és Az alkimista című művét számtalanszor elolvasta.

Az ötlet már 2016-ban, a visszavonulása után kipattant Bryant fejéből, aki meg is kereste vele Coelhót. A cél az volt, hogy közösen hozzanak össze egy gyerekeknek szóló könyvet. Ez még csak az ötletelés része volt, a valódi munka, azaz az írói fázis néhány hónapja vette kezdetét.

A történet a hátrányos helyzetű, szegényebb sorsú gyerekeknek akart például szolgálni, hogy mindig van kiút. Coelhónak mérlegelnie kellett, hogy a tragédia után befejezi-e Bryant nélkül a művet, vagy sem, ő azonban úgy döntött, hogy egyedül ez nem fog menni.

„Töröltem a kéziratot, mert nem látom értelmet, hogy ez nélküle jelenjen meg”

– fejtette ki az író az AP-nek.

Nem tudni, hogy mennyi volt kész a műből, de az biztos, hogy az utómunkálatok során azt akarta Coelho, hogy Bryant is mellette legyen. Igazából a kosárlabdázó szerintem áldását adta volna arra, hogy Coelho egyedül tegyen pontot a mű végére, de a brazil író ezt másképp látta.

A rajongók próbálták rávenni az írót, hogy ne töröljön semmit, de ha Coelho kijelentette, hogy eltüntette az eddig elkészült kéziratot, akkor azt gondolom, hogy ez úgy is van. 

Mindeközben Coelho kijelentette: ettől függetlenül szeretne egyszer írni arról, hogy mi mindent tanult Bryanttől

Borítókép: Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP