promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Kobe Bryant, és 13 éves kislánya, Gianna Maria
Borítókép:  Kobe Bryant a Los Angeles Lakers mezében. Forrás: AFP/Mark Ralston
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A TMZ írta meg először, hogy helikopter-balesetben meghalt Kobe Bryant, és kislánya, a 13 éves Gianna Maria.

A legnagyobb amerikai bulvárportál, a TMZ, illetve a lap sportoldala, a TMZ Sport írta meg először, hogy meghalt a Los Angeles Lakers és az NBA legendája, Kobe Bryant.

A lap szerint a kosárlabdázó helikoptere a dél-kaliforniai Calabasas mellett a rossz látási viszonyok miatt egy hegyoldalnak csapódott és kigyulladt, összesen öt holttestet találtak a hatóságok. A TMZ azt írja, hogy Bryant felesége, Vanessa nem volt a halottak között.

Pár órával később a rendőrség azt közölte, hogy a halottak közül azonosították a kosárlabdázó 13 éves lányát, Gianna Maria-t is.

A neves NBA-szakíró, illetve az ESPN munkatársa, Adrian Wojnarowski értesülése szerint a helikopter fedélzetén helyet foglalt még Kobe Bryant kosárakadémiájának egyik növendéke, illetve a fiatal játékos édesapja. Az viszont eddig nem nyert hivatalos megerősítést, hogy az ötödik áldozat a helikopter pilótája volt.

Az egykori sportoló felesége mellett három gyermekét, Nataliát, Biancát és Caprit hagyta hátra. Kobe Bryant 41 évet élt.

A kétszeres olimpiai bajnok (2008 Peking, 2012 London) Kobe Bryant egész pályafutását a Los Angeles Lakersben töltötte, csapata 1996-ban draftolta, a játékos 2016-ban vonult vissza. Ötször volt bajnok, ebből kétszer őt választották a döntő MVP-jének. Az NBA egyik legjobb játékosának tartották, 2008-ban az alapszakasz legértékesebbje lett. Húsz szezonjából 18-szor szerepelt az All Star-csapatban. A Los Angeles Lakers mindkét mezszámát – a 8-ast és a 24-est – visszavonultatta. 

Pályafutását 33 643 ponttal fejezte be, ezzel az örökranglista negyedik helyén áll. A tragédiát megelőző napon éppen a Los Angeles Lakers és az NBA jelenkori sztárja, LeBron James előzte meg.

A Staples Center, vagyis a Los Angeles Lakers csarnoka előtt nagy tömeg gyűlt össze Kobe Bryantre emlékezve.

A balesetet követően rendezték meg a Toronto Raptors – San Antonio Spurs NBA-mérkőzést, ahol a két csapat játékosai a találkozó első két támadásánál lepörgette a támadóidőt, miközben nem dobtak kosárra, ezzel tisztelegve a Los Angeles Lakers volt játékosa előtt, a szurkolók pedig felállva tapsoltak, és skandálták a legenda nevét.

A Denver Nuggets – Houston Rockets mérkőzés előtt pedig sötétbe borult a csarnok, és egyperces gyászszünetet tartottak.

Kobe Bryant 2018-ban a Dear Basketball (Kedves Kosárlabda!) című animációs rövidfilmjével Oscar-díjat nyert, a filmet a kosaras írta és narrálta. Csak azért nem került be a filmakadémia tagjai közé, mert 2003-ban volt egy erőszakvád ellene. Ekkor egy szállodai alkalmazott szexuális erőszakkal vádolta meg, a kosaras szerint viszont a nő beleegyezett az együttlétbe. Végül peren kívül megegyeztek, Bryant nyilvánosan bocsánatot kért, ám a megítélésén foltot ejtett a botrány.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás