promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szétszedik a Barcelonát a katalán sportlapok, temetik a csapatot az európai porondon

Szétszedik a Barcelonát a katalán sportlapok, temetik a csapatot az európai porondon

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

A helyi futball szakírókban komoly kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a katalán sztárcsapat megállja-e a helyét Európában. 

Tegnap a Bajnokok Ligájában: AS MONACO - FC BARCELONA 2-1

A Barcelona legutóbbi Bajnokok Ligája mérkőzésén a Monaco ellen súlyos vereséget szenvedett, ami komoly kritikák tárgyává vált a spanyol sajtóban, különösen a katalán sportlapok részéről. A Mundo Deportivo és a Sport című lapok részletesen foglalkoztak a mérkőzéssel, amely 2-1-es vereséget hozott a katalánok számára.

Gyenge teljesítmény és védelmi hibák

A mérkőzést követően a katalán sportlapok különösen a Barcelona védelmi hibáit emelték ki. A Mundo Deportivo szerint a védelem teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól, különösen az olyan kulcsjátékosok, mint Koundé és Araujo teljesítettek alul. A lap szerint a Monaco gyors ellentámadásai és a védelem szervezetlensége vezetett a vereséghez. A Monaco egyik legveszélyesebb játékosa, Wissam Ben Yedder, állandó veszélyt jelentett a Barcelona kapujára, és ő szerezte az első gólt is.

Támadójáték akadozása

Támadó szempontból a Barcelona sem tudott eredményes lenni. A katalán lapok kritizálták Robert Lewandowski és Joao Félix teljesítményét, akik nem tudták áttörni a Monaco szoros védekezését. Lewandowskit különösen a kihagyott helyzetei miatt vették célkeresztbe, hiszen több alkalommal is eredménytelen maradt, amikor nagyobb lehetősége lett volna a gólszerzésre. Joao Félix, aki az utóbbi időben kiemelkedett a csapatból, szintén nem tudta hozni a tőle megszokott kreatív támadójátékot.

Edzői döntések és taktikai hibák

A Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández is komoly kritikákat kapott. A Sport elemzése szerint Xavi nem találta meg a megfelelő taktikai felállást a Monaco ellen. A középpályán a Barcelona elvesztette a labdáért folytatott küzdelmet, Frenkie de Jong és Ilkay Gündogan nem tudtak dominálni a játékban. Xavi késői cseréit is sokan vitatták, mivel a frissítés a támadószekcióban már nem hozott fordulatot a mérkőzés végén.

Jövőbeli kilátások

A katalán sajtó szerint a Barcelona most komoly nyomás alatt áll, hogy javítson formáján, különösen a közelgő fontos mérkőzések előtt, legyen szó La Ligáról vagy a Bajnokok Ligája csoportköréről. A szurkolók és szakértők is aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a csapat teljesítménye nem elég erős az európai elit ellen.

forrás: Mundo Deportivo