promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi őszintén kimondta, mi a baj

Marco Rossi őszintén kimondta, mi a baj

Borítókép:  Eibner-Pressefoto/Florian Wiegand/Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Hosszabb interjút adott a szövetségi kapitány, aki sok témát járt körül, érintve a válogatott Nemzetek Ligája szereplését is.

Rossz kezdés a Nemzetek Ligájában.

Az elmúlt héten mindenki a magyar válogatott Nemztek Ligája szereplésével foglalkozott az országban, mindenkinek van véleménye Szoboszlaiék játékáról, az 5:0-ás verségről és a bosnyák mérkőzés gólnélküliségéről is. Sokan arra számítottak, hogy pontokkal kezdjük majd meg a menetelést a sorozatban, a Nemzetek Ligájában, amelynek már-már specialistái vagyunk, hiszen korábban komoly eredményeket értünk el. Megvertük a németeket Németországban és legyőztük az angolokat is Angliában, utóbb 4:0-as fölényes győzelmet arattunk.

Az elmúlt időszak viszont nem úgy alakult, csupán egy pontot szereztünk két meccsen, gólt pedig még nem lőttünk, annak ellenére, hogy nagyon sok helyzetet alakított ki a csapat Bosznia-Hercegovina ellen.

Sokszor Marco Rossi felelőssége is szóba került az online térben, most a szövetségi kapitány a MolCsapat-nak adott egy hosszú interjút, amelyben nagyon sok dologra kitér.

Távozik?

Többek között arról is beszélt az interjúban, hogy a távozásáról szóló hírek egy félreértésen alapszanak, amikor ugyanis az Eb kiesés után arról beszélt, hogy át kell gondolnia a dolgokat, akkor nem a kapitányi poszt elhagyására, a távozásra gondolt, hanem a csapat játékára fókuszált, fontolóra kellett venni a csapat korlátait, az áttörések lehetőségét.

Azt is megjegyezte, hogy élő szerződése van, és addig, amíg a munkaadó ezt nem mondja fel, ő ezt tiszteletben kívánja tartani. Jobbá akarja tenni a válogatottat.

A kapitány azt is elmondta, hogy a múltban többször is támogatott minket a szerencse, de az most elhagyott minket. És azt is kifejtette a két meccs kapcsán, hogy Bosznia-Hercegovina ellen már látta a fiúkon azt a győzelmi vágyat, ami Németország ellen hiányzott belőlük. A német meccsről szólva pedig azt is kiemelte:

“Kulcskérdés az időzítés, nagyon fontos, hogy mindenre megtaláljuk a megfelelő pillanatot, én pedig rossz momentumot választottam. Talán nem is voltam elég tiszta és érthető az utasításaimban, és mivel minden az én felelősségem, természetesen vállalom a részemet a kudarcból."

A teljes interjú IDE kattintva a MolCsapat oldalán érhető el.

Szoboszlai így beszélt a bosnyákok eleni meccs után, ahol igazán húzós kérdéseket is kapott az újságíróktól: