promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nemrég még a kínai másodosztályban vitézkedett a Fradi hárommilliárd forintos brazil rekordigazolása

Nemrég még a kínai másodosztályban vitézkedett a Fradi hárommilliárd forintos brazil rekordigazolása

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Egyetlen szezon alatt jött a nagy áttörés, a magyar bajnok le is csapott a lehetőségre.

Valljuk be, az NB1 nem feltétlenül az a bajnokság, ahová eurómilliós sztárjátékosok igazolnak, ha valaki erre vetődik, legfeljebb ugródeszkaként használja ki a kínálkozó lehetőséget, esetleg már a levezetésre készül. A Ferencváros ugyanakkor most alaposan rácáfolhat erre, hiszen egy remek formában lévő brazil játékost jelentettek be az átigazolási szezon utolsó napján.

Mint arról már írtunk, a 25 éves Matheus Saldanha azóta meg is érkezett Magyarországra és alaposan szemügyre vette a Groupama Arénát. A brazil támadó NB1-rekordot jelentő 8 millió euróért érkezett a szerb Partizántól, amely úgy tűnik igen jó üzletet csinált, hiszen 7,5 millióval többért adta át Saldanha játékjogait, mint amennyit annak idején fizetett érte.

"A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe. Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk"

– mondta Hajnal Tamás sportigazgató az új játékosukról.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, már sokat hallottam a Ferencvárosról, Marquinhos jó barátom, ő csak jókat mesélt a klubról. Mióta eldőlt, hogy csatlakozom a Fradihoz, folyamatosan tanulok a klubról, a történelméről, és szeretném én is letenni a névjegyem itt. Bízom benne, hogy a szurkolók hamar befogadnak, és gólokkal hálálom meg a bizalmat. Csak az jár a fejemben, hogy minél többször betaláljak, és hogy együtt elérjük a kitűzött célokat”

- fogalmazott Saldanha, akinek profilját nézve különleges dologra lehet bukkanni a Transfermarkton.

A csatár ugyanis néhány éve még Japánban próbált szerencsét, ám csapata kölcsönadta a kínai másodosztályba, azonban nem alkotott maradandót, 15 meccsen mindössze három alkalommal volt eredményes.

A Partizánnál mindenesetre megtalálta a góllövőcipőjét, és 34 meccsen 18-szor talált be, öt gólpasszt jegyezve, közel 2500 percet a pályán töltve. Ez már meggyőző eredmény volt, és alaposan felsrófolta a piacon az értékét, a Ferencváros pedig elérkezettnek látta az alkalmat, hogy lecsapjon rá.

Saldanha mindenesetre hamarosan bizonyíthat is, hiszen a Fradi az Európa Ligában kőkemény csapatokkal találkozik, köztük a Tottenhammel és az Eintracht Frankfurttal.