promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dolog történt a Ferencvárosnál, az új edző már most kénytelen szembenézni

Rendkívüli dolog történt a Ferencvárosnál, az új edző már most kénytelen szembenézni

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Nem mindennapi találkozó lesz.

Csak a Fradi ment tovább.

Az előző hét csütörtökén a Fradi egy hosszú mérkőzés keretében tudott továbbjutni bosnyák ellenfele ellen, úgy, hogy rendes játékidőben egyszer sem vezetett a magyar csapat. A közvetítés is rendhagyóra sikeredett az M4 sportcsatornán, ugyanis párhuzamosan a Ferencváros mérkőzésével a Puskás Akadémia is ráadást csinált az olasz Fiorentina ellenében. Végül mindkét meccs tizenegyespárbajba futott ki, ám csak az egyik magyar csapat örülhetett a végén, a Puskás Akadéma nem jutott be a Konferencia Ligába.

Az FTC viszont bejutott az Európa-ligába, ahol már meg is történt a sorsolás.

Korábban a Fradi számára érdekesen is alakulhatott volna a sorsolás még a selejtezők folyamán, hiszen megkaphatták volna a Klaksvíkot, azt az együttest, amely korábban bizony borsot tört a magyar bajnok orra alá. Utóbb pedig az is kiderült, hogy több nagy csapatot is megtréfált a feröeri rekorder bajnok. Végül elkerülték egymást a felek.

Az Európa-liga sorsolás alakulhatott volna úgy is, hogy a Ferencváros megkapja ellenfélként a Manchester Unitedet, végül a Tottenham csapatával játszanak majd a zöld-fehérek, ám az Eintracht Frankfurtot megkapták ellenfélként.

Utóbbi azért pikáns, mivel a Fradi nagy tehetsége, Lisztes Krisztián ebbe a német klubba igazolt.

A sorsolás meglepetést hozott.

Azonban a sorsolás így is váratlan meglepetést hozott, hiszen a Fradi az Európa-ligában megkapta az AZ Alkmaar csapatát. Kevesen tudják azonban, hogy ez miért lesz drámai és érzelmes küzdelem a pályán. A holland csapatot irányította ugyanis korábban a Ferencváros edzője, Pascal Jansen. A két csapat amúgy január végén csap majd össze Magyarországon.

Az is érdekesség, hogy Pascal Jansen az Alkmaar irányítását attól az Arne Slottól vette át, aki nem is olyan régen a Liverpool FC edzője lett, most éppen az ő keze alatt trenírozódik Szoboszlai Dominik.

Mivel a felek az utolsó csoportmeccsüket játsszák majd egymás ellen, még az is megeshet, hogy egy ki-ki mérkőzés vár ránk januárban,  forgatókönyv pedig bármi lehet; Jansen búcsúztathatja régi csapatát az új élén, vagy éppen a régi csapat búcsúztatja majd Jansen új csapatát. Úgy tűnik a Fradi edzője hisz a sorsszerűségben, hiszen a sorsolás után a Fradi.hu-nak azt is elmondta a holland, hogy ez egy olyan dolog, aminek meg kellett történnie.

Az Európa-ligában az új lebonyolítási rendszer miatt csak egyszer találkoznak majd a csapatok, de így visszavágó nélkül több csapattal is találkozik a Ferencváros a svájci típusú lebonyolítási rendszerben, amely egy ligarendszerű új szisztéma. A Fradi nyolc ellenféllel csap majd össze, fogadja a Malmöt, a Tottenhamet, a Nizzát és az Alkmaart, majd idegenben játszik az Anderlecht, a Dinamo Kijev, a görög PAOK FC és az Eintracht Frankfurt ellen.