promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Áll a bál Szoboszlai miatt, kevesen számítottak erre a fordulatra Liverpoolban

Áll a bál Szoboszlai miatt, kevesen számítottak erre a fordulatra Liverpoolban

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Nehéz napirendre térni a történtek után.

Liverpooli győzelem Manchesterben.

A Liverpool szenzációs dolgot tett Manchesterben, abban a stadionban, amelyen néhány évvel ezelőtt még megremegtek a lábak, ha vendégcsapat játékosai léptek pályára a "Vörös ördögök" vendégeiként. Elmúltak ezek az idők, és a Manchester United csupán árnyéka önmagának az elmúlt szezonokban. Csupán két kupát nyertek az elmúlt években, a holland vezetőedző, az Ajax csapatával korábban csodákat véghezvívő, Erik ten Hag mester szezonját is csak az mentette meg tavaly, hogy a csapat megnyerte az FA-kupát, amelynek igazán erős szimbolikus értéke is van a szigetországban.

Az új szezon kezdetével mindenki reménykedett, hogy a Manchester United visszanyerheti régi fényét, ám nem így történt egyelőre, hiszen a csapat az első három meccsén két vereséget szenvedett, és azon az egy meccsen is csak az utolsó pillanatban szerzett góllal tudta realizálni a három pontot. A vasárnapi rangadón elszenvedett 0:3 Szoboszlai Dominikék ellen pedig egyet jelentett egy újabb sokkal Manchesterben.

Szoboszlai Dominik szenzációsan játszott.

A liverpooliak nagyon könnyedén gyűjtötték be a három pontot, így Arne Slot rakétaüzemmódban kezdte liverpooli pályafutását, évtizedek óta nem történt ilyen a "Vörösökkel", hogy három meccs után száz százalékkal álljanak a tabellán.

Ám a meccs után sajtó nagy része az egykori liverpooli legenda, Jamie Carragher egyik mondatával van elfoglalva, aki reagált a remekül játsszó (a mezőny egyik legjobbja volt) Szoboszlai egyik kihagyott helyzetére, amellyel akár 0:4 is lehett volna, tehát kiütéses győzelem a Liverpool számára. Carragher arra utalt, hogy Szoboszlai elpuskázott helyzete után baj is történhetett volna, hiszen a United ha talál egy gólt, akkor könnyen lehet, hogy a nézők szurkolása is belehajtotta volna őket további gólokba.

És akár máshogy is végződhetett volna a mérkőzés.

Lehetett volna máshogy is a meccs.

Az egykori játékos utalt a Bournemouth fordítására is az Everton ellen, a forduló egyik gólzáporos mérkőzésén ugyanis a Bournemout kilenc perc alatt vágott hármat az Evertonnak, és a gólgyártás a 87. percben kezdődött, tehát 3 perccel a rendes játékidő vége előtt. Aztán kettő már a hosszabbításban esett rövid időn belül, a másik liverpooli csapat nézőterén pedig sokkoltak a látottakon a nézők.

Más újságok is megjegyezték Szoboszlai ordító helyzetét, ám csak arra utaltak ezzel kapcsolatban, hogy túl sokáig várt ki, ahelyett, hogy rögtön lőtt volna.

Természetesen a magyar szurkolóknak nem kellett sok, nagyon sok helyen megjelentek a cikkek alatt közösségi média kommentszekcióiban, és Jamie Carraghert vették célba. Sokan például azzal élcelődtek, hogy Szoboszlai mostani karrierje már többet ér, mint Carragher egész pályafutása. Többen pedig azt is megjegyezték, hogy egy védő nem értheti ezt, mi folyik elől.

Érdemes azt is hozzátenni, hogy korábban Carragher volt az, aki az egyik legnagyobb dicséretet adta Szoboszlainak, miszerint ilyen játékosuk Gerrard óta nem volt. Tehát érdemes Carragher megjegyzését is kontextusba ágyazva kezelni, hiszen a játékos az egyik legnagyobb igazolásnak tartja Szoboszlai szerződtetését, és korábban is többször beszélt már erről.