promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durván lenézik a Fradit, ELképesztő pénzt ér a magyar csapat végső sikere
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ma délben megtartották az Európa-liga sorsolását, amelyen a magyar bajnok kirakatklub, vagyis az FTC útjába a Leverkusen került. Az a német együttes, amellyel 2021. őszén már találkoztak a kilencedik kerületiek. 

Felemás eredményt ért el szűk másfél éve a rekordbajnok Fradi a németek örökvesztesével, a Bayer Leverkusennel szemben. Az Európa-liga akkor nyitányán kikaptak a magyarok, és ez meg is alapozta gyenge szereplésüket azon az őszön. Végül a becsületgyőzelem csak összejött akkor a második számú európai sorozatban, éppen a Leverkusen elleni zárókörben. Abban a pillanatban nem tudhattuk még, hogy már nincs sok ideje hátra a kispadon az osztrák edzőnek, Peter Stögernek. 

Pedig a tavaszt az orosz sikertrénerrel, Sztanyiszlav Csercseszovval kezdte már meg a Fradi, amely azóta is szárnyal az egykori kapussal. A közös munka gyümölcse egy újabb bajnoki cím lett, illetve a hosszas BL-selejtezős útkeresés után újfent Európa-liga szereplés. A Fradi annyira jól szerepelt, hogy már hetekkel az őszi zárás előtt biztos továbbjutó volt a négyeséből. Sőt, első helyének köszönhetően egészen idáig pihenhetett, és csak a magyar kiírásra kellett koncentrálnia. 

Ám hamarosan vége a pihenőnek. Gera Zoltán, mint a sorozat budapesti fináléjának fővédnöke, az UEFA által került megbízásra, mint sorsoló. A Ferencváros és a magyar válogatott korábbi legendás karmestere pedig szépen bele is húzott. Az Angliában is közkedvelt "Gerzson" ugyan kihúzhatta volna akár a Sevillát vagy a Manchester Unitedot is a Fradinak, annak végül meg kell elégednie a Leverkusennel. Akik tehát ismerős ellenfélnek számítanak az Üllői úton. Az elmúlt időszakban a német klubnál is volt edzőváltás. A Leverkusen jelenlegi mestere Xabi Alonso, aki játékosként kétszer nyert Európa-bajnokságot, és egyszer világbajnokságot a spanyol válogatottal. 

A sorsolás után meghökkentő, és nem túl eredeti posztot dobott ki az FTC elnöke, Kubatov Gábor. A fradisták első embere Marco Rossi szövetségi kapitány korábbi posztját idézte meg:

Pedig várhatóan nem lesz az olyan könnyű párharc a Leverkusen ellen. A fogadóirodák többsége nagyjából ötször annyi pénzt fizet a Fradi továbbjutására, mint a Leverkusenére. Sőt, lehet fokozni is. A németek végső Európa-liga győzelme csak nagyjából húszszoros pénzt érhet a fogadóknak. A legjobb tizenhat klub között viszont a zöld-fehérek számítanak a legkevésbé esélyesnek. Némely irodánál akár kétszázszoros szorzóval is megtehetjük az FTC győzelmet. Az egyszerűség kedvéért: Dibusz Dénesék esetleges majdani győzelme a Puskásban játszandó fináléban egy ezer forintos tét esetén 200 ezer forintot ér. 

A párharc két meccsére március 9-én és 16-án kerül sor. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás