promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs bejelentés, az FC Barcelona kész visszaszerezni legendás játékosát
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Xavi maga tett meg egyfajta bejelentést, hogy a legenda Messi az, akin múlik visszaigazolása az FC Barcelona csapatába. Ugyanis az argentin szupersztár szerződése lejár a Paris Saint-Germainnél. Útja pedig csak visszafelé vezethet szeretett klubjához. 

A futball történetének egyik legsötétebb fejezete az, ahogy lemondtak Lionel Messi szolgálatairól az FC Barcelona együttesénél. Mit sem számított tizenöt év vele a csúcson (vagy annak közelében), amikor bajban volt a klub, akkor csak eldobható ballasztként számoltak vele. Azóta kicserélődött a Messit megalázó vezetőség a Barca élén, ám kétséges, hogy a 2021-ben kiebrudalt világbajnok mer-e még egyszer ugyanabba a folyóba lépni. 

Közismert, hogy Leo Messi fizetési igényei világrekordot jelentőek, ám tudása és fontossága megkérdőjelezhetetlenné teszi elvárásait mindazért cserébe, amit nyújtani tudott. Lassan két éve már, hogy a nehéz kezdés után hétről hétre szórakoztatja a futball rajongóit Párizsban. Ugyanis a barcelonai kidobása után a PSG nyújtott számára ideális mentőövet. A francia kirakatklubnál pedig hétről hétre bizonyítja, hogy megérdemli az euró milliókat fizetése gyanánt. Legutóbb a ráadás pillanataiban lett a csapata hőse, amikor sem Mbappé, sem Neymar nem tudott azzá lenni.

Az FC Barcelona szurkolói, sőt talán a futballért rajongó összes ember egyaránt bizakodhat, hogy van remény Messi barcelonai visszatérésére. Ugyan a legendás együttes vezeti a saját bajnokságát az argentin veterán nélkül is, de érthető, ha szépérzékünk visszaköveteli őt a Barcába. Erre meg is van minden esély, ugyanis a bölcs Messi és képviselete csak két évre írt alá szerződést a PSG-vel, ez a megállapodás idény nyáron le is jár. 

Tisztában van Messi kifutó párizsi szerződésével régi barátja és csapattársa, Xavi Hernández is. A korábbi középpályás manapság a Barcelona edzője, így alighanem szívesen venné azt, ha számolhatna kedvencével a kezdőcsapat összeállításakor: 

„Már mondtam, hogy ez az otthona, és nyitva vannak az ajtók számára. Ő egy barát, és állandó kapcsolatban vagyunk. Sok múlik rajta, hogy mit akar csinálni a jövőben, mi fér bele neki ennél a klubnál. Ez az otthona. A világ legjobb futballistája és a történet még mindig íródik.”

– idézte Xavi szavait a Mirror. 

Lionel Messi tizenhét évet húzott le a Barcelona felnőttgárdájában. Hivatalos 778 meccsen lépett pályára, és 672 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, sőőt kiosztott még 303 gólpasszt is játékostársainak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás