promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Most jön az igazi küzdelem, Szoboszlai bivalyerős riválist kapott, Liverpoolban új tehetség tűnik fel

Most jön az igazi küzdelem, Szoboszlai bivalyerős riválist kapott, Liverpoolban új tehetség tűnik fel

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Eddig sem volt könnyű dolga Szoboszlai Dominiknak, ezután meg aztán pláne nem lesz az.

Szoboszlai Dominik számára a tavalyi év minden eddiginél sűrűbbre és eseménydúsabbra sikerült, lévén hatalmas összegért kivásárolta szerződéséből a Liverpool és egyből Jürgen Klopp egyik kulcsemberévé vált a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szoboszlai számára mesésen indult a szezon, és annak ellenére is sikeres első évet zárt Liverpoolban, hogy az utolsó meccseken már láthatóan többet pihentette a német sikeredző, aki egy bronzéremmel és egy Ligakupa-győzelemmel búcsúzott a Vörösök kispadjától.

Klopp kilenc szezonon keresztül irányította a csapatot, hét trófeát begyűjtve, a hangos sikerek után viszont szürkébb évek következtek, és bár a Bajnokok Ligája indulás idén összejött a Liverpoolnak, Klopp maga is úgy gondolta, hogy itt az ideje a vérfrissítésnek a kispadon is.

Arne Slot vette át a helyét, a holland edző feladata lesz megreformálni a csapatot, amihez természetesen új játékosok is kellenek. Az első néhány hét után úgy tűnik, hogy Szoboszlaival megtalálták a közös hangot, azonban az igazán nagy igazolások még csak most érkeznek, így könnyen lehet, hogy a magyar játékos is olyan konkurenseket kap maga mellé, akikkel komoly küzdelmet folytatnak majd a kezdőbe jutásért.

Az első kihívót már be is harangozták, méghozzá Federico Chiesa személyében, aki a Juventustól érkezik a Liverpoolhoz. A 26 éves középpályás éhezik a játékra, hiszen az előző szezonban kevesebb lehetőséghez jutott, és bizonyítani szeretné, hogy helye van a legjobbak között.

Szoboszlai vélhetően előrébb van Arne Slot rangsorában, ám Chiesa miatt gyakrabban kell hátrafelé pillantgatnia, kettejük között komoly verseny alakulhat ki a következő hónapokban. Az átigazolási szezon pedig tovább folytatódik, és szinte biztos, hogy tovább erősít a Liverpool a következő hetek során, hogy a bajnokságban és a BL-ben is ütőképesek lehessenek.