promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki Hámori Luca és Imane Khelif visszavágóját várja, az évszázad mérkőzésén újra összeeresztenék az olimpia titánjait

Mindenki Hámori Luca és Imane Khelif visszavágóját várja, az évszázad mérkőzésén újra összeeresztenék az olimpia titánjait

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Hámori Luca és Imane Khelif az évszázad mérkőzésén újra egymás ellen küzdene.

Amióta a párizsi olimpiai játékokon egymásnak eresztették a ringben Hámori Lucát és Imane Khelif-et, mindenki azt várja, mikor jelentik be a visszavágót. Hámori Luca az olimpia hősévé vált azáltal, hogy bevállalta a mérkőzést az algériai ökölvívó ellen, és szemben az olasz olimpikonnal, a magyar sportoló nem adta fel a küzdelmet, hanem végig küzdötte mind a három menetet, és mindent megtett annak érdekében, hogy pontozással legyőzze az ellenfelét. Sajnos ez nem sikerült, Luca az ötödik helyen zárt, míg Imane Khelif a döntőben is megverte kínai riválisát, így aztán aranyéremmel zárta az ötkarikás játékokat.

Hámori Luca edzője, Varsányi Áron a Ripost-nak beszélt arról, hogy bár nem lepte meg az ökölvívás döntőjének kimenetele, lényegesen élvezetesebb mérkőzésre számított; Jang Liu olimpiai szereplését csalódásként jellemezte.

Az edző azt is elmondta, hogy az algériai sportoló elleni küzdelem után számtalanszor visszanézte Hámori Luca meccsét, és pillanatról pillanatra kielemezte az egészet. Arra jutott, hogy véleménye szerint Luca keveset ütött, éppen ezért ha az olimpia titánjai egyszer újra találkoznának, akkor közelebb kellene mennie a riválisához, és kettes-hármas ütéskombinációval, majd gyors ellépéssel kellene meglepnie Imane Khelif-et. Csak így lenne esély a visszavágásra.

De vajon tényleg lesz visszavágó?

Az országban mindenki azt várja, hogy Hámori Luca a lehető leghamarabb revansot vegyen az olimpiáért, és bár edzője szavai után sokan fellelkesültek, hogy akkor hamarosan biztos láthatjuk ezt a küzdelmet, de egyelőre szó sincs arról, hogy a két sportoló akár egy barátságos mérkőzésen újra egymásnak essen a ringben.

Kétségtelen, hogy ez az évszázad mérkőzése lenne, viszont az már biztos, hogy az őszi világbajnokságon nem kerülhet sor a visszavágóra, ugyanis Hámori Luca nem lesz ott a vb-n, és az is kérdéses, hogy Imane Khelif egyáltalán megjelenik-e ezen a sporteseményen.

„Azt ugyanis az az International Boxing Association (IBA) világszervezet írta ki, az, amelyik már két alkalommal is kizárta a mezőnyből Helifet túl magas tesztoszteron-szintje, és a férfiakra jellemző kromoszómái miatt. Ezekbe a polémiákba eddig sem szóltam bele, a jövőben sem teszem, döntsenek erről a hozzáértők, ítéljék meg, hogy a jövőben rajtolhat-e a női mezőnyben”

- mondta Varsányi Áron, aki elárulta, hogy Luca azért nem fog részt venni a vb-n, mert teljes kikapcsolódásra van szüksége, hiszen Párizsban épp elé kihívással és elvárással nézett szembe; ez pedig idegileg eléggé megviselte őt.