promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan összeget keresett Imane Helif az olimpiai arannyal: Hámori Lucáék legyőzése kifizetődő volt

Felfoghatatlan összeget keresett Imane Helif az olimpiai arannyal: Hámori Lucáék legyőzése kifizetődő volt

Borítókép:  Profimedia/Julien Poupart/ABACAPRESS.COM
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Jó befektetés volt a genderbotrányba keveredett ökölvívónak az olimpiai szereplés.

Véget ért a 2024-es Párizsi Olimpia, amely nagyon sok pozitív és gyönyörű pillanatot okozott a nézők számára, ugyanakkor nem volt botrányoktól mentes, elég csak a megnyitóra vagy a Szajna vízminőségére gondolni. A legnagyobb botrány azonban így is Imane Helif körül volt, ráadásul ebben végül magyar érintettség is lett.

Imane Helif születési dokumentumai szerint nő, azonban rendelkezik olyan attribútumokkal, amik csak férfiak. Sokakban tévesen szerepel, hogy ő transznemű, azonban nem az, viszont olyan kromoszómafelépítése van, aminek köszönhetően élvezhet olyan előnyöket, amelyek nők rendre nem, csak a férfiak.

A szereplése a női ökölvívók között ebből fakadóan viták sorát szülte, sokak szerint igazságtalan volt ez, mert fizikai fölénye volt a többi nő felett. A magyarok számára sem volt mindegy ez a probléma, ugyanis Hámori Lucával is összekerült az algériai bokszoló és végül győzelmet is aratott a magyar lány felett, majd ezt követően a kategóriájában olimpiai aranyérmes is lett.

Nem meglepő módon az a tény, hogy megnyerte a súlycsoportját csak fokozta a botrányt és már felmerült annak a lehetősége is, hogy a következő Olimpián már nem vehet részt. Ez a jövő zenéje, még csak most indult el a visszaszámlálás, még négy évre van innen a Los Angeles-i Olimpia, így majd annak a környékén érdemes lesz erre visszatérni.

Vannak még említésre méltó információk azonban a jelenben is, például az, hogy mekkorát kaszált ezzel Imane Helif, hogy végigszáguldott a női mezőnyön Párizsban. Ha a LadBible beszámolójának hinni lehet, akkor ez egy kifejezetten jövedelmező kör volt a sportolónak, még ha nem is az övé az egész összeg.

Imane Helif ugyanis 100 000 dollárt, vagyis mintegy 36 millió forintot nyert az olimpiai arannyal, ennek a fele azonban nem az ő, hanem az algériai sportszövetség zsebében landol. Így sem kell félteni azonban Helifet: 18 millió forintnyi dollárt kapott az első helyért, így attól nem kell tartani, hogy éhen fog halni az algériai ökölvívó.