promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sosem élt Magyarországon Márton Viviána, csodálatos hely az új magyar hős szülővárosa

Sosem élt Magyarországon Márton Viviána, csodálatos hely az új magyar hős szülővárosa

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Ezen a helyen bizony lehet inspirálódni, még ha nem is magyar terület.

A 2024-es Párizsi Olimpia egyik legkellemesebb meglepetése volt, hogy Márton Viviána első Olimpiáján, mindössze 18 évesen aranyérmet szerzett taekwondóban. Viviána simán átgázolt valamennyi ellenfelén, köztük a világ egyik legjobbjának számító szerben is a döntőben, ezzel Magyarország történetének egyik legfiatalabb olimpiai bajnoka lett.

Hihetetlen belegondolni, de Márton Viviána és ikertestvére, Luana 2006-ban születtek, a Spanyolországban található Tenerifén. Szüleik, Márton Zsolt kickboxoló és Márton Barbara exkézis még a 2000-es évek elején vándorolt ki a spanyolokhoz, és a gyermekek is már ott születtek, valamint nőttek fel.

A két lány több sportot is kipróbált, de a taekwondo volt az, amiben igazán tehetségesnek bizonyultak, Jesus Ramal itt figyelt fel mindkettejük tehetségére. Az élsport érdekében végül Madridba költöztek a testvérek, a Hankuk International Schoolbn tanultak és edzettek, a legmagasabb szintű képzést kapták.

Ez a rengeteg kemény munka végül Viviána esetében egy csodálatos aranyéremhez vezetett, ő lett Magyarország új hőse – ráadásul úgy választotta a magyar nemzet reprezentálását, hogy egyébként nem élt tartósabban hazánk területén! A szülővárosa miatt sem panaszkodhat ugyanakkor, Tenerife egész Európa egyik legcsodálatosabb helye.

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és legnépesebb szigete, a félsziget lakossága 42.9 százalékának ad otthont közel egymillió fővel. Évente ötmillió turista fordul meg a szigeten, és ha megnézzük az alábbi videókat, egyértelműen látszik, hogy miért: az egész sziget csodálatos, minden sarka inspirálónak tűnik.

Márton Viviána tehát annak ellenére, hogy ezer szállal a spanyolokhoz kötődik, mégis a magyar zászlót választotta, amely miatt extrán közel érzi magához az ember a teljesítményét. Innentől kezdve indul viszont a neheze: meg kell birkózni az elvárásokkal, azonban elnézve a fiatal lány érettségét, ezzel nem lesz gondja.