promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb botrány: öblöset kommunistázott a kommentátor, meg is köszönték neki a részvételt

Újabb botrány: öblöset kommunistázott a kommentátor, meg is köszönték neki a részvételt

Borítókép:  Profimedia/Abaca Press/Alamy Live News
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Őszinte véleménye miatt úgy kivágták, mint a macskát azt a bizonyos tevékenységet végezni.

Hatalmas közösségi médiás és politikai vitát indított el egy legendás lengyel kommentátor esete, aki nem rejtette véka alá véleményét a botrányosra sikerült olimpiai megnyitóünnepséggel kapcsolatban, ahol többek között a keresztény vallásúakat is megsértették több jelenettel, mint a vitatott Utolsó Vacsora élő rekreálással.

Przemyslaw Babiarz, Lengyelország egyik leghíresebb sportkommentátor az állami TVP tévécsatorna olimpiai csapatának tagjaként közvetítette a nyitóünnepséget, azonban neki nem ezzel volt problémája, hanem John Lennon „Imagine” című számával – bár eddigre már valószínű jócskán felhergelte magát a látottakon. A dalszöveget idézve úgy fogalmazott:

„Képzeljünk el egy világot mennyország, nemzetek, vallások nélkül és a béke víziójával, mely mindannyiunkat átöleli. Ez, sajnos, a kommunizmus víziója”

A kommentátor megszólalására hatalmas felhördülés lett a közösségi médiában, erre pedig a TVP is reagált és felfüggesztette a kommentátort, aki így egyáltalán nem fog már közvetíteni a párizsi játékokról. A lengyel csatorna közleményt is adott ki ezzel kapcsolatban, ahol a toleranciára hívták fel a figyelmet:

„A közös megértés, a tolerancia és békülés nemcsak az Olimpia legfontosabb értékei, hanem a közvetítésünknek is standardjei. Ezeket nem lehet megszegni. Przemyslaw Babiarz felháborító megszólalásai miatt felfüggesztettük a kötelezettségei alól, nem fog a továbbiakban az Olimpiai Játékok alatt kommentálni”

A közösségi médiában hatalmas politikai vita kerekedett ebből, a mostani balliberális kormánnyal szimpatizálók többen is elítélték a kommunistázó megjegyezést, miközben Mateusz Morawiecki ex-miniszterelnök védelmébe vette a kommentátort és azt mondta, hogy nem lehet elfojtani az igazságot, el fog bukni a cenzúra.

Anna Maria Zukowska, a kormányzó baloldali párt elnöke viszont szintén felháborodását fejezte ki, mint fogalmazott: az emberek elvitázhatnak a jelentéséről a Twitteren, de a felfüggesztés teljesen vérlázító. Még fel is tette a kérdést: elvesztette a TVP az eszét?

Ha pedig a megnyitót övező botrányokkal kapcsolatban szeretnél képbe kerülni, kattints erre az összefoglalóra:

(Forrás: RMX News)