promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gulyás Michelle csodás aranyérmében egy másik olimpiai bajnokunk apja is részt vett, fantasztikus a magyar csapat a párizsi olimpián

Gulyás Michelle csodás aranyérmében egy másik olimpiai bajnokunk apja is részt vett, fantasztikus a magyar csapat a párizsi olimpián

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

A magyar versenyző világcsúccsal lett olimpia bajnok, ráadásul örökre felülmúlhatatlan pontszámmal.

Gulyás Michelle a párizsi olimpián megnyerte a női öttusa aranyérmét, ezzel beírva magát a sportág történetébe. Ez volt az utolsó olimpiai verseny, ahol a lovaglás még része volt a programnak, így Gulyás győzelme különösen emlékezetes marad.

Gulyás a csütörtöki körvívásban remekelt, 24 győzelmet aratott, amivel a második helyen zárta a napot. A lovaspályán ugyan két akadályt leverve 14 pontot vesztett, mégis megtartotta előkelő pozícióját. Az úszásban 2:10.39 perces idővel a második legjobb eredményt érte el, így a kombinált szám előtt továbbra is a második helyen állt.

A négy lövészettel megszakított futásban is jól szerepelt, az utolsó körben szinte kocogva, de még mindig az élen haladt. Az élcsoport szoros versenyében végül Gulyás, a francia Élodie Clouvel és a spanyol Laura Heredia együtt ért célba, de Gulyás megszerezte az aranyérmet, míg Clouvel lett a második.

Guzi Blanka, a másik magyar versenyző szintén jól teljesített. A csütörtöki vívás után a 15. helyen állt, de a lovaglásban hibátlanul teljesített, és az úszásban is a kilencedik legjobb időt érte el. A kombinált számnak tizedikként vágott neki, és kitartó futásával végül a negyedik helyre jött fel.

A verseny különösen emlékezetes volt, mivel a párizsi olimpia utolsó magyar érdekeltségű eseménye volt, és egyúttal az utolsó öttusaverseny, ahol lovaglás szerepelt. Gulyás Michelle 1461 ponttal új világrekordot állított fel, amely az új szabályok bevezetése miatt valószínűleg örök csúcsként marad fenn. A magyar csapat a párizsi olimpiát hat arany-, hét ezüst- és hat bronzéremmel zárta, és Gulyás győzelme a játékok egyik legkiemelkedőbb teljesítménye volt.

A fantasztikus versenyzés tényleg igazi megkoronázása a magyar olimpiai csapat versenyének, ráadásul Michelle győzelmi történetét még szebbé teszi, hogy az olimpiai csapatunk egy másik tagja is részt vett a felkészítésben, ugyanis az egyik edzője nem más, mint a férfi párbajtőr csapattal aranyérmet szerzett kiváló vívó, Andrásfi Tibor édesapja, id. Andrásfi Tibor

[[cikk3]].