promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas baj van a párizsi olimpiai érmeivel, érik az újabb botrány

Hatalmas baj van a párizsi olimpiai érmeivel, érik az újabb botrány

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A Szajna kitisztítása mellett ez sem sikerült a franciáknak.

Nyjah Huston, az Egyesült Államok olimpiai csapatának gördeszkázója, nemrégiben megosztotta követőivel, hogy olimpiai bronzérme váratlanul gyorsan romlásnak indult, mindössze egy héttel a megszerzése után. A 29 éves sportoló harmadik helyen végzett a férfi utcai verseny döntőjében a 2024-es párizsi olimpián, honfitársa, Jagger Eaton a második helyet szerezte meg, míg a japán Yuto Horigome aranyérmet nyert.

Huston, aki korábban 12 aranyérmet nyert az X Games-en, hazatérése után természetesen megünnepelte sikerét, azonban hamar észrevette, hogy érme állapota romlani kezdett. Instagram-oldalán, ahol több mint 5,3 millió követője van, megmutatta, hogyan néz ki a bronzérme, amelyen már kopások és lepattogzások is láthatók. Elmondása szerint, bár az érmek újonnan lenyűgözően festenek, a viselés és a barátai általi használat után már nem tűnnek olyan magas minőségűnek, mint elsőre gondolta.

Egy online kommentelő szomorúnak találta, hogy az érmek minősége nem felel meg az elvárásoknak, hiszen az olimpikonok éveken át keményen dolgoznak a sikerért, és jobbat érdemelnének. Egy másik hozzászóló felidézte, hogy édesapja 94 évvel ezelőtt nyert sportérmei ma is tökéletes állapotban vannak, pedig azok valódi bronzból készültek.

A sportoló videóját az érmekről IDE kattintva lehet megtekinteni.

A problémát nem csak Huston tapasztalta: a brazil tornász, Rebeca Andrade, aki legyőzte Simone Bilest és aranyérmet nyert a gimnasztika talajgyakorlat döntőjében, szintén arra panaszkodott, hogy az érmek összekoccannak és karcolják egymást, ezért inkább kézben tartja vagy a zsebében hordja őket.

Az olimpiai érmeket a párizsi Chaumet ékszerház tervezte, és a párizsi pénzverde készítette, azonban az érmek minőségével kapcsolatos problémák kérdéseket vetnek fel a jövőbeni versenyekre vonatkozóan is.

forrás: New York Post