promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Tombolva esküdött bosszút Imane Khelif, mennydörgő hangon osztotta ki ellenségeit, de fordítva sült el a keménykedése

Tombolva esküdött bosszút Imane Khelif, mennydörgő hangon osztotta ki ellenségeit, de fordítva sült el a keménykedése

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Nem ismer kegyelmet a ringen kívül sem az algériai ökölvívó, kegyetlenül megtorolja a gúnyolódásokat.

Imane Khelif igyekezett magában elfojtani érzelmeit és érzéseit az olimpiai idejére, ám az aranyérem megszerzése után már nem bírta tovább és kifakadt, de sokan még ekkor is csak azon voltak fennakadva, hogy milyen mély hangja van a kromoszóma rendellenességgel küzdő sportolónak, és egyáltalán nem vették komolyan a szavait.

Az algériai ökölvívó a nemi fejlődést érintő DSD-szindrómában szenved, ami egyebek között hormonproblémákat is okoz. Khelif szereplése kapcsán leginkább az keltett felzúdulást, hogy ellenfeleihez képest túlságosan nagy ütőerővel rendelkezik, illetve korábban már eltiltották a versenyzéstől, az olimpián mégis szerepelhetett.

Az aranyérem elhódítása után az alábbi szavakkal vágott vissza kritikusainak:

„Párizsban az egész világ láthatta, milyen keményen dolgoztam. Sokszor nyilatkoztam a médiában. Nő vagyok, nőként születtem, nőként élek. Ehhez kétség sem férhet. Akik azt állítják, hogy nem vagyok az, ők a siker ellenségei. Én így hívom őket, és megédesítik a sikereimet a támadásaik.”

„A becsületem sértetlen, de a közösségi médiában engem ért támadások értelmetlenek voltak és méltóságot sértők. Megváltozott az emberek gondolkodása”

– tette hozzá.

„Ami az IBA-t illeti: 2018 óta az égiszük alatt bokszoltam, nagyon jól ismernek. Tudják, mire vagyok képes, mint ahogy azt is, hogyan fejlődtem az évek során. De ma már gyűlölnek engem és nem tudom, hogy miért. Az algériai nők ismertek erejükről és erős akaratukról, és bátrak. Egyetlen üzenetet küldtem nekik ezzel az aranyéremmel: a méltóságom és a becsületem mindenek felett áll.”

Khelif épp a napokban nyújtott be keresetet azok ellen, akik a közösségi médiában kritizálták őt. Olyan nagy nevek is bajba kerülhetnek miatta, mint Elon Musk, vagy éppen J. K. Rowling, akik az X-en becsmérelték az olimpikont. De Donald Trump is közzétett egy hasonló bejegyzést, és gyakorlatilag mindenki bíróság elé kerülhet, aki a közösségi oldalon kritizálta Khelifet.