promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dolog történik a Magyar Nagydíjon, ilyenre még nem volt példa

Rendkívüli dolog történik a Magyar Nagydíjon, ilyenre még nem volt példa

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Az egyik versenyző lepte meg a magyarokat, olyanra készül, amire korábban még soha nem volt példa a Magyar Nagydíjon. 

Az ifjú brit-belga versenyző, Lando Norris tavaly azzal került a hazai címlapokra, hogy egy rossz mozdulattal ripityára törte versenytársa, Max Verstappen győzelmi trófeáját. A trófea tragikus esete azért is járta körbe az egész magyar sajtót, mert az rendkívül különleges volt, 15 millió forintot ért, 18 karátos aranyfestéssel volt futtatva és nem kevesebb mint 6 hónapig készült.

Lando Norrisnak ugyanis szokása, hogy a pezsgősüveg földhöz ütésével eszközöl pezsgőszökőkutat, ami bár látványos és a tévéképernyő előtt ülve még vicces is, a tavalyi Magyar Nagydíjon hatalmas galibát csinált vele: a pezsgősüvegét a dobogóhoz ütötte, mire Verstappen Herendi-trófeájának a teteje letört.

Habár első ránézésre úgy tűnt tavaly, hogy Norris nem igazán van tisztában azzal, mekkora kárt csinált, nem sokkal később őszintén bocsánatot kért, sőt: most fény derült arra, hogy azóta egészen szoros kapcsolatba került a herendi porcelángyárral, és ő maga kereste fel őket egy nagyon különleges együttműködés reményében.

A Bors beszámolója szerint Lando Norris menedzsere közel 8 hónappal ezelőtt megkereste a Herendit, mivel a versenyző szerette volna megmutatni a világnak azt az értéket, amit képviselnek. A Herendi pedig örömmel fogadta megkeresést, majd egy nem mindennapi együttműködésről döntöttek.

Norris a hétvégi Magyar Nagydíj előtt személyesen is ellátogatott a porcelángyárba, a látogatás keretében pedig ismét bocsánatot kért a tavalyi incidens miatt. Simon Attila, a Herendi Porcelángyár vezérigazgatója megosztotta, a versenyzőnek megmutatták a gyárat, és azt is elárulta, hogy a McLaren ifjú versenyzője egy nem mindennapi, herendi festésű sisakban száll versenybe a hétvégén. Norris még egy fotósorozatot is közzétett Facebook-oldalán, melyen büszkén feszít egyedi és nagyon értékes sisakjával:

Honour to team up with @herendporcelain on this hand painted masterpiece for Hungary. When we got together we knew we...

Közzétette: Lando Norris – 2024. július 17., szerda