promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt a botrányosan kizárt Forma-1es legenda, sértetten beszélt a történtekről de biztos a győzelmében a mai futamon
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bemártotta versenytársait is, szerinte többen is kizárást érdemeltek volna.

Emlékezetesre sikerült a múlt heti, amerikai Forma 1-es nagydíj: a futamot követő szúrópróba-szerű padlólemez ellenőrzés során a FIA két versenyző, Lewis Hamilton és Charles LeClerc autóját is szabálytalannak minősítette, és kizárta őket utólag a futamból, érvénytelennek nyilvánítva a helyezésüket. Ez Hamiltont különösen fájdalmasan érinthette, ugyanis a futamon Max Verstappen mögött 2,2 másodperccel lemaradva a második helyen sikerült célba érnie a kimerítő versenyen.

Bár mindkét versenyző istállója elismerte a FIA mérésének pontosságát, és nem vitatták a döntést,a kizárás után Lewis Hamilton csalódottan nyilatkozott, némi sértődöttséggel a hangjában, meglátása szerint akár több versenyzőt is lehetett volna diszkvalifikálni azért, amiért őt is kizárták.

A már lovaggá ütött Sir Lewis Hamilton még az F1P előtt mesélt a jövőbeli esélyeikről, hogy milyen esélyeik lehetnek a hátralévő futamokban a Red Bull Racing ellen - akkor azt mondta, hogy Brazíliában és Mexikóvárosban lehet a legnagyobb sanszuk győzelemre a Mercedessel.

A szombati időmérő alapján biztosan nem lesz egyszerű dolgok, a holland Max Verstappen ugyanis magabiztos vezetéssel szerezte meg az első helyet, míg Hamilton a hetedik helyen végzett (igaz, csapattársa George Russel a harmadik lett).

Verstappen és a Red Bull egyébként idén megállíthatatlannak tűnik, a versenyző 466 ponttal áll a tabella első helyén, a második helyen álló mexikói Pereznek több mint 200 ponttal kevesebbje, 240 pontja van, őt követi Hamilton harmadikként 201 ponttal.

Ha Hamiltont nem zárják ki a múlt héten az amerikai nagydíjon, hátránya Perezzel szemben 19 pontra csökkenhetett volna, így azonban 39 pontra nőtt, még távolabb került a második helytől, így Hamiltonnak a szezon hátralévő részében szinte hibátlan teljesítményre lesz szüksége, ha szeretne felállni a dobogó második fokára. A mexikóvárosi futam magyar idő szerint este 9 órakor keződik, izgalmas verseny várható, a rajongók semmiképpen ne hagyják ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás