promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az év balhéja készülődik a Forma-1 háza táján, veszélyben a szezon? A legesélyesebb csapat ihatja meg a levét a lecsapó villámoknak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan borítékolták a csapat győzelmét, ez azonban mindent megváltoztathat. 

Az egész világ egyik legkedveltebb sportja a Forma-1, melynek első futamát 1950-ben rendezték meg, sikere pedig azóta is töretlen. Kevesen tudják, de a nemzetközi autóversenysorozat bölcsője Európa volt, azonban a szigorodó reklámszabályok és a feltörekvő ázsiai országok miatt végül egyre kintebb szorult a régióból és így nyerte el mai formáját: a tavalyi, 2023-as évben minden eddiginél nagyobb számú, összesen 23 futamot rendeztek a világ legkülönbözőbb tájain.

A 2024-es szezon első futama február 29-én rajtol el, a Bahreini- nagydíjjal, melyen sokat a tavalyi szezonos nagy esélyesét, Verstappent várták győztesnek. Azonban a csapat most az induló versenyek miatt valami egészen más miatt is aggódhat. A Red Bull csapatfőnöke Christian Horner Metoo botrányba keveredett: egyik női kollégája vádolta meg illetlen viselkedéssel, amit az utóbbi években érezhetően minden szakma sokkal komolyabban vesz, így ezt az ügyet is kiemelt figyelemmel vizsgálják.

Christian Horner / Profimedia

A Red Bull már megerősítette, hogy belső vizsgálatot indítottak a bejelentés miatt, az ügy komolyságát pedig mutatja, hogy külső jogászt bíztak meg azzal, hogy pontosan kiderítsék mi történhetett. Az osztrák csapat egyelőre nem kommentálta az esetet, Horner sem szólalt meg, de talán ez a legbölcsebb dolog jelenleg ennyire közel a rajthoz, de az biztos, hogy most minden szem az osztrák csapatra szegeződik. Amennyiben lecserélnék titulusáról a csapatvezetőt, akkor kérdéses, hogy ki léphet a szakmájában egyébként profi Christian helyére.

Az azonban biztos, hogy a széria nem szakad meg és mondjuk mi az, amire biztosan lehet számítani: olasz és brit nagydíj minden évben van, de nincs év belga, monacói, francia és nlmet nagydíj nélkül sem. Magyarországot sem szívesen hagyják ki a versenyzők, mióta először 1986-ban hozzánk látogattak, így bármi is lesz a vizsgálat eredménye, a 10 csapat 20 versenyzője minden erejét bedobva fog küzdeni a bajnoki címért.

Ennek ellenére a botrány egyértelműen nem tesz jót a Red Bull csapatának, ahol így is pattanásig feszülnek az idegek, kérdéses, hogy ez hogyan fogja befolyásolni a verseny végeredményét és megnehezíti-e valamivel az évadkezdést számukra.

Verstappen-nek, aki a csapat sztárja és sokak kedvenc versenyzője, bőven kijut győzelmi pillanatokból, meglátjuk idén is így alakul-e. Mindenesetre nem nehéz videók tucatjait megtalálni róla az interneten, amiből most mi is mutatunk nektek:

Forrás: wikipedia.hu, gphirek.origo.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás