promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így hisztizett Ronaldo az EB-n a magyarok ellen, bosszút állt volna Portugália a 2016-ban történtek miatt?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Cristiano Ronaldónak bőven kijutott idegőrlő pillanatokból az Európa-bajnokságokon.

Enyhén szólva sem a nagycsapatok Eb-je a 2024-es, a spanyolokat leszámítva eddig szinte mindegyik favorit csak szenvedett, a németek, az angolok, a franciák, valamint a portugálok is csak éppen-éppen tudták kiharcolni a továbbjutást.

Cristiano Ronaldóék hétfő este Szlovénia ellen léptek pályára, a portugálok veterán csillaga pedig joggal volt dühös magára, hiszen a kétszer tizenöt perces hosszabbítás során büntetőt hibázott, így végül tizenegyespárbajra került sor – az idei Európa-bajnokságon első alkalommal.

Végül aztán a portugálok magabiztosan értékesítették a tizenegyeseiket, ami a szlovénokra már nem volt igaz, így Ronaldóék készülhetnek a negyeddöntőre. Ám az esti meccs sokak számára megválaszolt egy fontos kérdést. Valóban leadták volta a Grúzia elleni találkozót?

Nagyon nem úgy tűnik, és az is valószínűtlen, hogy ki akartak volna babrálni a magyarokkal, bár a mieink a grúzok bravúrgyőzelmét követően ugyan elbúcsúztak az idei kontinenstornától, néhány éve bizony a portugálok orra alá is borsot törtek.

„Bosszúról” azonban szó sincs, hiszen a 2016-os Eb-n elért emlékezetes 3-3-ra végződő Magyarország – Portugália meccs végül épp Ronaldóék malmára hajtotta a vizet, akik csoportmásodikként a kedvezőbb ágra kerültek, és a végén meg is nyerték a tornát. A magyarok ezzel szemben hiába lettek csoportelsők akkor, már a nyolcaddöntőben búcsúztak, méghozzá egy meglehetősen súlyos 4-0-s vereséget követően, amit Belgium válogatottja mért a mienkre.

Visszakanyarodva a magyar bombagólokkal teletűzdelt 3-3-as portugál meccshez, nem csupán az eredmény, de Ronaldo reakciója is élénken él az emlékezetünkben ennyi év után is. Az ötszörös Aranylabdás ugyanis majd felrobbant, hogy nem sikerült felülkerekedniük a magyarokon.

Ronaldo így toporzékolt a meccsen, a végén azonban ő nevethetett, hiszen Portugália megnyerte a 2016-os Európa-bajnokságot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás