promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldo keményen kritizálta a magyar válogatott játékosait korábban, soha nem mondtak még ilyet hazánk focistáiról
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ronaldo olyat mondott a magyar válogatott játékosairól, ami sértésnek is tekinthető.

A magyar válogatott nem egyszer került már szembe Portugália sztárjátékosaival. Most is közel voltunk ahhoz, hogy az Európa-bajnokságon ellenük játszunk a nyolcaddöntőben, de felfoghatatlan módon Grúzia 2:0-ra megverte Cristiano Ronaldoékat. Ez a külföldi sajtót is meglepte, hiszen senki sem hitte volna, hogy egy ilyen megdöbbentő eredménnyel fog zárulni a szerdai mérkőzés. Még más nemzetek médiumai is elkönyvelték, hogy hétfőn Magyarország-Portugália meccset fogunk látni; a váratlan eredmény miatt pedig sokan meg vannak róla győződve, hogy szándékos taktikázás miatt esett ki a magyar válogatott az Európa-bajnokságról.

A portugálok ugyanis abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy pontosan tudták, melyik csapatokkal fogják játszani a nyolcaddöntőt, így aztán mondhatni maguk választhatták ki az ellenfelüket azzal, ahogy játszottak a grúzok ellen - legalábbis így gondolják azok, akik szerint a magyarok azért estek ki az EB-ről,

mert a portugálok nem akartak velük játszani.

Pedig nem biztos, hogy félnivalójuk lett volna Ronaldóéknak, hiszen a legutóbbi Európa-bajnokságon 3:0-ra verték a magyar válogatottat. Hozzá kell tenni, hogy a portugálok már a 2021-es EB-n sem akarták elbízni magukat, Fernando Santos egy jól szervezett és szenvedélyes együttesnek jellemezte akkor a magyarokat, és rámutatott arra, hogy semmi jelentősége nincs, hogy a magyarok azelőtt sosem győzték le a portugálokat, hiszen - ahogy ő fogalmazott - "más évek, más játékosok".

Akkor még maga Cristiano Ronaldo is azt mondta rólunk, hogy jól szervezett csapat vagyunk, de nem mindig volt ilyen udvarias velünk. 2009-ben például kőkemény kritikával illette a magyar válogatott játékosait; szavait pedig akár sértésnek is lehetne venni, hiszen sem azelőtt, sem azután nem volt még olyan, hogy akár egy szövetségi kapitány, akár egy sztárjátékos ilyen véleményt fogalmazott volna meg más nemzet futball csapatáról.

15 évvel ezelőtt, a világbajnoki selejtező előtt Ronaldo úgy fogalmazott a mérkőzés után a Nemzeti Sport-nak:

„A magyarok néhány játékosa túl kemény, sőt egyenesen durva".

Ronaldo tehát régebben nem nagyon szimpatizált a magyar focistákkal, de a helyzet azóta változhatott. A drukkerek nagyon kíváncsiak lettek volna, hogy mi lett volna, ha hétfőn Szoboszlai Dominikék álltak volna ki a portugálok ellen, de ezt már sosem tudjuk meg. Pedig Dominiknak és Csoboth Kevinnek is egy fontos nap lett volna, hiszen utoljára akkor találkoztak személyesen Ronaldóval, amikor még kisgyerekek voltak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás