promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy hasznot húztak a magyar álom eltiprásával: a grúzok hatalmas összegeket kaptak, mindenki jól járt
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyarok szívek összetörtek, a grúz zsebek megteltek.

Közel négymilliárd forintot, összesen 30 millió larit oszt szét a grúz játékosok között a továbbjutásért Bidzina Ivanisvilli grúz milliárdos, a jelenleg kormányon lévő Grúziai Álom nevű párt alapítója. A meghökkentő összeget azért kapták a grúz focisták, mert legyőzték Portugáliát az EB-csoportkör utolsó fordulójában, ezzel pedig bebiztosították továbbjutásukat a 16 közé.

Itt azonban még nem zárult el a pénzcsap! Ivanisvilli ugyanis kilátásba helyezte, hogy amennyiben a csapat a vasárnapi nap folyamán Spanyolországot is legyőzi a nyolcaddöntőben, úgy további 30 millió larit oszt szét a játékosok között. Ha hozzávesszük azt, hogy az UEFA is ad pénzt minden egyes továbbjutásért, akkor így már tényleg szép kis összeg üti a játékosok markát.

Grúzia az egyetlen csapat az idei Európa-bajnokságon, amely újoncként mutatkozott be, ők is a pótselejtezőn jutottak be, ahol Görögországot búcsúztatták. A grúzok már az első meccsen is remek teljesítményt nyújtottak a törökök ellen, végig küzdöttek és nagyon megnehezítették a dolgukat, akkor végül nem sikerült elkapni őket.

Ezt követően jött a Csehország elleni mérkőzés, ahol pedig már sikerült egy döntetlent elérni, amiről azt gondolhatták sokan, hogy ez lesz a csúcspontja ennek a grúz válogatottnak az EB-n, megvan a pontszerzés, ennél többet nem is akarhatnak. A java viszont csak ezután jött, ettől pedig a mai napig szomorúak lehetünk.

Grúzia ugyanis rendkívül nagy meglepetésre 2-0-ra győzte le a végső esélyesek között számon tartott Portugáliát, ezzel bebiztosítva azt, hogy mi nem jutunk tovább a nyolcaddöntőbe. A grúz csapat heroikus teljesítményt tett le az asztalra, a portugálok azóta vakarják a fejüket, azonban a spanyolok elleni mérkőzés egyáltalán nem lesz egyszerű. Kérdés az: vajon folytatódik-e a grúz csoda?

Forrás: Reuters

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás