promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már a portugál meccs előtt lehetett sejteni, hogy Magyarország kiesik, íme a bizonyíték
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A portugál sportsajtónak megvolt az elképzelése, kikkel kéne játszaniuk a nyolcaddöntőben.

Szokták mondani, hogy a magyar futballőrült nemzet, amiben van is igazság. E sorok írójának volt szerencséje Portugáliában élni, és határozottan kijelentheti, hogy a a portugálokra ez a megállapítás hatványozottan igaz. A vendéglátó helyeken kora reggeltől kezdve mennek a sportcsatornák, kirakva az újságok (amiket el is olvasnak), és nagyjából a harmadik mondata volt mindenkinek, hogy ők bizony Európa-bajnokok.

Nehéz lenne tagadni a portugál játékosállomány erősségét is: míg nálunk országos hír egy topcsapatba szerződés, az, hogy mondjuk 50 millióért elvisznek egy 17 éves Joao-t a Manchester Citybe, alapvetésnek számít, így az esetleges továbbjutással kőkemény ellenfelet kapott volna a magyar válogatott - de a portugál sportújságok írtak olyan cikkeket, amiből lehetett "sejteni", hogy kiket tartanának megfelelő ellenfélnek a nyolcaddöntőben.

A portugál sportsajtó határozottan amellett foglalt állást, hogy Szlovénia a könnyebb ellenfél Portugália számára az Euró 2024 nyolcaddöntőjében. A magyar válogatott, Marco Rossi vezetésével, egy védekező 5-2-3 formációban játszik, amely a kontratámadásokra épít, és nagy hangsúlyt fektet a pontrúgásokra. Kulcsjátékosuk, Szoboszlai Dominik, valamint Ádám Martin és Sallai Roland szintén veszélyes ellenféllel teszik a magyar csapatot. Az elmúlt években Magyarország rendre szoros mérkőzéseket játszott Portugáliával, de a portugálok többször győztesként kerültek ki.

Ezzel szemben Szlovénia, Matjaz Kek irányítása alatt, egy 4-4-2-es formációt használ, ahol Jan Oblak, az Atlético Madrid kapusa, a védelem központi alakja. Szlovénia ereje a fegyelmezett védekezésben és a gyors ellentámadásokban rejlik. Idén már egyszer legyőzték Portugáliát 2-0-ra, és az Európa-bajnokságon most először jutottak tovább a csoportkörből. Benjamin Šeško és Andraž Šporar a támadásokban meghatározó szerepet játszanak, ami szintén nehéz ellenféllé teszi őket.

Mindkét csapat komoly kihívást jelent, de különböző okokból. A portugál sajtó mégis úgy vélte, hogy Szlovénia a könnyebb ellenfél, mivel taktikai kihívásaik kezelhetőbbnek tűnnek. A szlovén védekezés és gyors átmenetek nehézségei ellenére Magyarország fizikai ereje és kontratámadásokra való építése komolyabb problémát jelenthet. Mindkét ellenfél ellen favoritként léphet pályára Portugália, de megfelelő felkészülés nélkül egyik mérkőzés sem lesz könnyű.

forrás: O Jogo

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás