promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen rekordot döntött meg a magyar válogatott az EB-n, soha nem történt még ilyen

Hihetetlen rekordot döntött meg a magyar válogatott az EB-n, soha nem történt még ilyen

Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Egy nappal később aztán majdnem megismétlődött a csoda, ami megint csak a magyaroknak volt előnyös.

Az elmúlt két napban kijutott bőven az izgalmakból, legalábbis azok számára, akik követik az Európa-bajnokságot. A magyar-skót összecsapáson először Varga Barnabás súlyos sérülése borzolta a kedélyeket, majd az utolsó pillanatos Csoboth-gól a pokolból a mennyig repítette a szurkolók hangulatát.

Ez nem mellesleg új Eb-rekord is volt, hiszen még sosem született ilyen későn gól a kontinenstornán, így minden szempontból utolsó utáni pillanatos volt a találat, melyet követően igazi futballfieszta kezdődött Stuttgartban.

Az éjjel végül véget ért, azonban a matekozás még csak ezt követően kezdődött el igazán, hiszen a három pont megszerzésével az is biztossá vált, hogy Magyarországnak maradt esélye a továbbjutásra. Ám azt is hozzá kell tenni, hogy Rossi csapatának már nem a saját kezében volt a sorsa.

Ahhoz, hogy egy újabb lépést tegyünk a legjobb 16 felé, az is kellett, hogy se a spanyolok, se az olaszok ne kapjanak ki. Spanyolország a B-csapatával is sikerrel vette az Albánia elleni meccset, Olaszország viszont nagyon megszenvedett a pontszerzésért, Csoboth rekordjáról pedig mindössze egy perccel maradt el Zaccagni gólja, amivel eldőlt, hogy Magyarország egyetlen lépésre került a továbbjutástól.

Az utolsó másodperces gólok után ma már jó lenne egy fokkal nyugodtabb eredmény, ami ezúttal részünkről nagyon fontos lenne, hogy Anglia megverje Szlovéniát, hiszen akkor ők is két ponttal zárnak. Ha ez sikerül, akkor vége a nagy matekpartinak, ha nem, akkor számolgathatunk tovább, ebben az esetben ugyanis még holnap is van izgulnivalónk, úgyhogy elő a szíverősítőkkel, mert még ki kell szurkolnunk a Szoboszlaiék számára is megfelelő eredményt!

Ha viszont minden jól megy, Magyarország számára még biztosan lesz egy mérkőzés az Eb-n, és 2016 után ismét egyenes kieséses szakaszban szerepelhet a válogatott. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Portugáliával csapnak össze a mieink hétfő este, ám ez természetesen még változhat.

Addig viszont inkáb nézzük meg még párszor Csoboth Kevin gólját, ezúttal egészen más szemszögből: