promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Íme, tisztán látszódik Varga kegyetlen sérülésének pillanata, de mégis minek van akkor a videóbíró?

Íme, tisztán látszódik Varga kegyetlen sérülésének pillanata, de mégis minek van akkor a videóbíró?

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

A legfontosabb, hogy nem történt tragédia, ám utólag is számos kérdést felvet az ijesztő eset.

Tegnap este egy ország bámulta döbbenten a sorsdöntő magyar – skót mérkőzésen, ahogy egy ütközés után a földre kerülő Varga Barnabáshoz riadt tekintettel rohannak oda csapattársai. A csatár mellé paravánokat állítottak, a hordágy csak Szoboszlai sürgetésére került a pályára, Vargáról pedig hosszú ideig semmit nem lehetett tudni.

Önkéntelenül is Christian Eriksen esete ugorhatott be sokaknál, hiába volt teljesen más a két eset, a drámai pillanatok hasonlóan idegőrlőek voltak, és csak reménykedhettünk benne, hogy nem történt nagyobb baj, bár a fejüket fogó csapattársak és Szoboszlai Dominik arckifejezése túl sok jót nem sejtetett.

A mérkőzést végül egy utolsó pillanatos góllal megnyerte Marco Rossi együttese, így maradt esély a továbbjutásra, ám az eufória mellett mindenki gondolatai Vargával is voltak, akiről a meccs után végre kiderült, milyen állapotban van.

Miután lehozták a pályáról, már elterjedtek a hírek, hogy magánál van, később pedig egyre több stábtag, köztük Rossi is megerősítette, hogy kommunikál. Botka Endre, aki a Fradiban is csapattársa, mosolyogva mesélt arról, hogy miként reagált Varga, miután magához tért.

Ezek mindenképp jó jelek voltak, az MLSZ bejelentése ugyanakkor már kevésbé volt vidám, Varga arccsontja több helyen is eltörött, agyrázkódást szenvedett, így a tornán már biztosan nem lép pályára – már ha a válogatott számára jól jön ki a lépés és továbbjut a csapat.

Mindenesetre az ütközésről előkerülő videón jól látszik, hogy a kapus lekönyökölte Vargát, két másik skót pedig húzza-vonja őt. Az enyhén szólva sem túl erős játékvezetés kapcsán pedig felvetődik a kérdés, hogy miért nem nézték meg videón az esetet, amihez először persze az kellett volna, hogy a VAR vizsgálata (ami egyébként 11-es miatt volt esedékes) jelezze a szabálytalanságot.

Mégis mi több kell még ehhez, hogy a videószobában faultnak tekintsenek egy ilyen esetet?