promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hungarikummal kóstolták be Szoboszlaiékat az EB-nyitány előtt, szokatlanul kemény mondatokat címeztek a válogatottnak

Hungarikummal kóstolták be Szoboszlaiékat az EB-nyitány előtt, szokatlanul kemény mondatokat címeztek a válogatottnak

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Csoportellenfeleink megkezdték a pszichikai hadviselést, szombaton már élesben kell bizonyítani.

Hatalmas erőpróba előtt áll a magyar válogatott, amely csoportelsőként jutott ki a németországi EURO 2024-re, ott viszont meglehetősen kemény kvartettbe került, miután a házigazdákat, Svájcot, valamint Skóciát kapták.

Azt Szoboszlai Dominik is elmondta, hogy komoly ellenfeleik lesznek, ám ha sikerül a továbbjutás, onnan már minden meccsen 50-50 százalékot ad a magyar válogatottnak. Mindenesetre az már a nyitómeccs előtt teljesen egyértelművé vált, hogy egyik csapat sem feltartott kézzel megy a pályára.

A kontinenstorna első találkozója kapcsolódik is a csoportunkhoz, Németország ugyanis Skóciával mérkőzött meg, kiütéses, 5-1-es győzelmet aratva, míg Magyarország Svájccal találkozik szombat délután 15 órától. Habár a csapatok már csak az összecsapásra koncentrálnak, innen-onnan azért lehet hallani komolyabb odaszólásokat, ami szintén jelzi, mekkora téttel bír az Európa-bajnokság.

A korábban több EB-n is megforduló egykori svájci válogatott kapus sem finomkodott, amikor a magyarok elleni meccsről kérdezték. A ma már szakértőként tevékenykedő Pascal Zuberbühler úgy vélekedett, hogy 2-0-ra megverik a magyarokat, és egy meglepően sistergős példával nyomatékosította véleményét:

„A svájci válogatott úgy megeszi a magyar csapatot, ahogyan a gulyáslevest szokták"

idézte az Origo az egykori hálóőrt.

Természetesen nem ez volt az egyetlen ilyen beszólás, a skótok már hetekkel ezelőtt kóstolgatták a németeket, méghozzá egy hamisítatlan kocsmás-sörös reklámban, amiben határozottan elmondják, hogy sokat fejlődött a csapatuk, a skótok „folyékony-optimizmusát” pedig semmivel nem tudják letörni.

A skót válogatott motivációja hasonló lehetett, mint 2016-ban a magyaroké, mostanában ugyanis nem sok babér termett számukra a nemzetközi porondon. A nagy visszatérés azonban meglehetősen csúfosan végződött, remélhetőleg nem ellenünk fognak javítani.