promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai már csak a csodában reménykedik, ekkora lenne a baj órákkal az EB kezdete előtt?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szombaton már pályára is lép a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, nem lesz könnyű dolga Rossi legénységének.

Hosszú évtizedeket követően végre sikerült az a bravúr a magyar nemzeti tizenegynek, hogy csoportelsőként, közvetlenül jutott ki egy nagy tornára. Habár Magyarország az előző két Európa-bajnokságon is ott volt, mindkét esetben pótselejtezővel sikerült biztosítani a helyét a válogatottnak.

Most azonban lehengerlő teljesítménnyel váltották meg a jegyüket Németországba, ahol viszont egyáltalán nem lesz sétagalopp még a csoportból való továbbjutás sem. A magyarok ugyanis a házigazda mellett a svájci és a skót együttessel kell összemérje tudását a következő napokban.

Marco Rossi együttese ma már minden mást kizárva, gőzerővel készül a nagy meccsekre, és szombaton már pályára is lép a csapat, amely elsőként Svájc ellen bizonyíthat. Szoboszlai Dominik nemrég azonban még adott egy interjút, amiben az EB-esélyeket latolgatta:

„Senki sem gondolta, hogy a görögök megnyerik az Európa-bajnokságot. Én nem azt mondom, hogy meg fogjuk nyerni. Viszont úgy vagyok vele, hogy addig meneteljünk, ameddig csak lehet” –

fogalmazott Szoboszlai, aki a 2004-es görög csodát emlegette fel, amikor a házigazda Portugáliát (akkor már a még fiatal Ronaldóval a soraiban) hatalmas meglepetésre legyőzték a döntőben.

„Elég nehéz csoportban vagyunk. Sőt, nehéz csoportban, mondjuk ki. Meg kell próbálnunk minden beleadni, és ha a végén úgy van, hogy mindent beleadtunk, és mindenki látja ezt, és mégsem sikerült, akkor sem lehetünk szomorúak. Mert van olyan, hogy nem sikerül.”

„Úgy gondolkozunk, hogy továbbjutunk, utána meg minden mérkőzés 50-50. Szóval vagy nyerünk, vagy nem. Először jussunk tovább, de utána elég nagy meglepetéseket tudunk okozni, ha ez sikerül. Mert utána olyan önbizalom lesz bennünk, olyan szabadság, hogyha gólt rúgunk, akkor a Jóisten sem rúg nekünk gólt”

– tette hozzá a magyar válogatott csapatkapitánya.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás