promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A piramisok falától centikre repültek el, odalenn senki nem tudta, mi suhant el felettük az égen
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Félelmetes felvételek készültek, szó szerint az életükkel játszottak a kamerások.

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy megnézi a levegőből a piramisokat, melyek gyönyörű látványt nyújtanak több ezer méter magasból is. Néhány szerencsés (habár ez nézőpont kérdése) viszont azt is átélhette, hogy közvetlenül a monumentális ősi építmények mellett repültek el. Méghozzá nem repülővel.

Az extrémsportok kedvelőinek nagyon is tetszeni fog az alábbi videó, azonban akik tériszonyosak, inkább most nézzenek ki az ablakon, keressenek egy kedves dalos pacsirtát a tekintetükkel, mindenki másnak pedig máris mutatjuk a borzongást.

Az azért ma már nem feltétlenül éri el az ingerküszöböt, ha valaki egy motoros siklóernyővel szép komótos tempóban elringatózik a piramisok mellett. Bár kétségtelenül óriási élmény lehet az is, az energiaitalos-szárnyasruhás srácok azért ennél jóval merészebb mutatványra készültek.

A terv első része még mondhatni "szokványos", kiugrottak egy repülőből, akár egy ejtőernyős, aztán viszont igazi őrület vette kezdetét. A szárnyasruhával ugyanis a piramisok felé vették az irányt, és gyakorlatilag centikre annak falától suhantak el, szédületes sebességgel.

Utána persze kinyitották az ernyőjüket, és óriási kiáltások mellett, az adrenalintól megrészegülve értek földet. Talán a széleslátószögű fejkamerákon látszik leginkább, hogy mennyire közel voltak a falhoz, és azt nyilván említeni sem kell, hogy ebben az esetben a legkisebb hiba is tragédiához vezethet.

Egy ilyen ugrást alapos felkészülés és előkészületek előznek meg, és kizárólag profi extrémsportolók képesek tökéletesen végrehajtani. így inkább azt javasolnánk, hogy aki szeretne megpróbálkozni valami hasonlóval, az nagyon alaposan gondolja át, hogy valóban készen áll-e a szárnyalásra, és feltétlenül kérje ki szakember véleményét és segítségét!

Addig pedig maradjunk csak inkább a videóknál:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás