promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több ezer éves repülő csúcseszközt találtak Egyiptomban? Igazán döbbenetes dolog rejtőzik Széthi templomában, de a szakértők megfejtették a rejtélyt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Első blikkre elképesztőnek tűnhet, ám van rá magyarázat.

Nagyon sokan vannak, akik már az egyiptomi piramisok építésénél is földönkívüli segítségben hisznek, és a szakértők akárhányszor meg is cáfolják a felvetéseket, ez a gondolkodás mindig is divatban marad. De Egyiptomban a piramisok mellett más érdekességre is bukkanhat az óvatlan internetező, ha kicsit körülnéz az internetes cikkek között. I. Széthi templomában például a hieroglifák valami elképesztően meglepő dolgokat ábrázolnak,

de legalábbis első blikkre nagyon úgy tűnik, hogy mintha több ezer évet repültünk volna hátra, majd újra előre a képírás egyes ábrázolásait látván.

I. Széthi templomát amúgy még időszámításunk előtt 1300-al építették, a hely leghíresebb tárgyai pedig a történészek és szakértők számára felbecsülhetetlen kincseket érő királylisták, amelyek majdnem 3000-ig vezetik vissza a birodalom uralkodóinak neveit. Ám van itt más érdekesség is, méghozzá olyan hieroglifák, amelyek bizony nagyon ismerősek lehetnek számunkra a 21. században.

Helikopterre, tengeralattjáróra és repülőgépre hajazó képek is látható a feliratokon. A pszeudotudományok hívői pedig már bizonyítottnak is látják azt az állítást, hogy az egyiptomiak elképesztő földönkívüli technológiákkal rendelkező idegenekkel játszottak össze.

Az igazság azonban máshol fekszik, hiszen a templom feliratait többször is átdolgozták az uralkodók kedve szerint, tehát több réteg hieroglifa csúszik egymásba, és ez is okozza a különleges alakzatokat, majd a kopás is rásegített arra, hogy mi most éppen ilyen jeleket lássunk beléjük. Részben pedig az agyunk egyik különös jelentéstulajdonító folyamatának is az eredménye az, hogy sok mindenben alakokat látunk.

(Forrás: Atlas Obscura, 24)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás