promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuperszámítógép jósolta meg Szoboszlai Dominikék bajnoki címét, százezer alkalommal pörgette le a szezont
Borítókép:  Profimedia / IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van oka bizakodnia Szoboszlainak és a Liverpoolnak, egyre komolyabb az esélyük a bajnoki elsőségre.

A Liverpool továbbra is vezeti az angol bajnokságot, miután a hétvégén hátrányból fordítva nyertek hazai pályán a Brighton ellen. Mivel azonban közvetlen riválisaik, a Manchester City és az Arsenal nem bírtak egymással, a pontosztozkodás Szoboszlaiék malmára hajtotta a vizet. A bajnokság viszont még távolról sem lefutott, Jürgen Klopp csapatának pedig tökéletes hajrára van szüksége.

Ezt nem is olyan régen a 23 éves magyar középpályás is megerősítette, már csak az a kérdés, hogy aki most tenne a végső győztesre, milyen esélyekkel számolhatna?

A fogadási tippekkel foglalkozó Bettingexpert a BETSiE-re keresztelt, találó nevű szuperszámítógépre bízta a munkát, melynek azt a feladatot adták, hogy az összes létező statisztika felhasználásával jósolja meg, hogy az utolsó fordulók alapján melyik csapat esélyes a végső győzelemre.

BETSiE egy percig nem tétlenkedett, csaknem százezer alkalommal szimulálta a szezon hajráját, figyelembe véve az összes idei eredményt, a szezon közbeni és az azt megelőző formát, a szerzett gólok számát, valamint a szakértői várakozásokat - tehát lényegében minden olyan információt, ami befolyásolhatja a következő fordulók eredményeit is. Ennek alapján a szuperszámítógép előrejelzése 48,1 százalék esélyt adott a Liverpoolnak.

Szoboszlai Dominik csapata a prognózis alapján 89 pontot szerezne, egyetlen egységgel megelőzve az Arsenalt, kettővel a Manchester City-t. Mindhárom együttesnek lesznek még kemény meccsei a következő fordulókban, és szinte borítékolható, hogy elhullajtanak néhány pontot. A legfontosabb tényező azonban talán az lehet, hogy ez mikor és melyik csapatok ellen történik majd meg, és mindezt hogyan reagálják le a Premier League élmenői a fokozódó nyomás közepette.

Forrás: liverpool.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás