promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már biztos, új időszámítás kezdődik Szoboszlai Dominik életében Liverpoolban, mután győztek, feloldódik a tiltás
Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos hagyománynak lehet részese a magyar focista.

A Liverpool FC elképesztő sérült-lajstrommal rendelkezik, szinte egy C-csapatot kellett kiállítani a Chelsea elleni Ligakupa-döntőre, sok mém is született ezzel kapcsolatban. Ám Londonban vasárnap este kisebb csoda történt, hiszen a Vörösök így is győzni tudtak a Kékek ellen, és ezzel megszerezték a szezon első kupáját, amelyben még akkor is oroszlánrészt vállalt Szoboszlai, ha a döntőben még nem lépett pályára a sérüléséből lábadozva.

Ez pedig az első nagy győzelme a magyar játékosnak Jórgen Klopp fiai között, és egy nagyon fontos lépés ahhoz, hogy Liverpool-ban minden hagyomány részese lehessen. Új időszámítás kezdődik most a magyar játékos életében, hiszen az a liverpool játékos, aki nyer valamit a csapattal, jogosult lesz arra, hogy megérinthesse a híres feliratot az Anfield Road-on, amely ott található, ahol a játékosok a pályára lépnek.

Csak az érintheti meg, aki nyert már valami a csapattal. Ez Jürgen klopp szabálya lett, miután a menedzser Angliába érkezett. Korábban amúgy egyszer pórul járt, amikor megérintette a táblát, csak úgy, viccből, mivel akkor csapata, a Dortmund vereséget szenvedett a Liverpool-tól az Anfield Road-on. Jürgen Klopp pedig megtanulta, hogy ennek a táblának bizony mágikus ereje van, mind a hazai csapatra, mind pedig az ellenfélre.

De mégis mi ez a tábla?

Az Anfield Road stadionban, a Liverpool FC otthonában, egy különleges tábla áll a játékoskijárónál, pont ott, ahol a csapatok megjelennek a nagyérdemű előtt. Ezen a táblán "This is Anfield" felirat szerepel, amelyet több évtizede Bill Shankly, a klub ikonikus vezetőedzője helyezett el ott, amikor 1959 és 1975 között irányította a csapatot. 

Ez a tábla egyfajta emlékeztetőként szolgál a Liverpool játékosainak arra, hogy kikért és milyen hagyományokért lépnek pályára, míg az ellenfelek számára figyelmeztetésül arról, hogy milyen presztízsű helyen és kikkel szemben kell megmérkőzniük. A liverpooli játékosok számára szerencsét hozó szokás, hogy megérintik a táblát a pályára lépés előtt, ellentétben az ellenfelekkel, akiknek épp ellenkezőleg, balszerencsét hozhat, ha hozzáérnek.  

Több évtizedes szokás ez, aminek komoly hagyománya van, és bizony a Liverpool FC alig veszít hazai pályán meccset.

És hogy mit jelent a csapat himnuszának, a legendás You'll Never Walk Alone-nak a szövege magyarul, íme itt megnézhetitek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás