promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőkemény tiltást kapott Szoboszlai Liverpoolban, egyetlen esélye maradt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még van, ami Szoboszlai Dominiknak is tilos.

A magyar játékos, Szoboszlai Dominik már az első pár hónapban berúgta az ajtót Liverpoolban, sokszor ő a meccs embere, de legutóbb ő lett a Liverpool FC-nél a hónap játékosa is. A fantasztikus magyarról a elgtöbb szakember nagy dicsérettel beszél, a külföldi sajtó is el van ámulva a teljesítményétől, és maga az angol klub edzője, Jürgen Klopp is elismerően beszélt a Liverpool egyik legjobb nyári igazolásáról. Nagyon jól mennek egyelőre a dolgok a Vörösöknél, hiszen a csapat a bajnokságban előkelő helyen áll, és ha a Tottenham ellen máshogy alakulnak a dolgok, akár a tabellát is vezethetnék. Ám a teljesítményüket látva, nagyon sanszos, hogy bizony ott lesznek a legvégén is a bajnoki címért folytatott csatában az élmezőnyben.

Valamit nyerni kell a szezon végén, ez Jürgen Klopp mottója, és épp ehhez tartozik is egy elképesztő hagyomány, vagy talán hívhatjuk babonának is, amely például Szoboszlai dominiknak is megtiltott egy nagyon fontos dolgot. Érdekesség, hogy ezt pedig a német tréner vezette be.

A Liverpool FC stadionjában, az Anfield Road-on a játékoskijárónál van egy tábla, épp ott, ahol a játékosok kivonulnak a stadionba, a közönséghez. A táblára azt írták fel, hogy "This is Anfield", a tábla pedig amúgy több évtizeddel ezelőtt került oda, még Bill Shankly tetette oda, aki a Liverpool FC legendás vezetőedzője volt 1959 és 1975 között.

A tábla célja az volt, hogy mindig emlékeztesse a Liverpool játékosokat, hogy kiért játszanak, az ellenfelet pedig arra, hogy hol játszanak, és kik ellen. A kivonuló pooli játékosok érintették meg a táblát, nekik szerencsét hozott, ha ellenfél játékosa nyúlt hozzá, nekik balszerencsét. Klopp egyszer még vendégként ért hozzá, akkor a Dortmunddal kiakptak az Anfielden. Klopp pedig azt a hagyományt vezette be, hogy csak az a liverpooli játékos érintheti meg, aki nyert már valamit a klubbal, a klubban.

Így egyelőre Szoboszlaiéknak, az újaknak, még tilos. Majd ha nyernek valamit. Szóval egyetlen esélye maradt Szoboszlaiéknak, ha nyernek egy fényes trófeát.

Miért imádják már most ennyire Szoboszlait a Liverpool ultrái? Íme a videó, amely mindenre választ ad:

(via Eurosport)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás