promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas botrány támadt Szoboszlaiék győzelme után, meghökkentették a világot a felvételek
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan nem értik, hogy történhetett meg ez, a választ a történelem és Liverpool adja meg.

A világ legtöbb, sporttal foglalkozó oldala lehozta azt a hírt, hogy a tegnapi Ligakupa-döntő előtt botrányos jelenetek történtek a Wembley Stadionban, ahol a Liverpool FC és a Chelsea FC csapott össze. A meccs mindkét együttes számra nagyon fontos volt, hiszen a Chelsea nagyon régóta nem nyert már semmit, öt vesztes kupadöntő volt a hátuk mögött, ráadásul a csapat vezetőedzője, Mauricio Pochettino is várja már a nagy áttörést Angliában, ehhez pedig a legkönnyebb útnak az látszott, hogy a kékek begyűjtik a győzelmet az alaposan megfogyatkozott Liverpool ellen.

A Vörösöknek ugyanis majdnem az egész csapatuk hiányzott sérülések miatt, így többek között Szoboszlai Dominik is csak szurkolt a helyszínen a csapatnak. Korábban egy interjúban kifejtette, a Match4-nek, hogy bevállalta volna már a játékot, de végül a vezetőség nem kockáztatott.

A mérkőzést végül a hosszabbítás lefújása előtt két perccel nyerte meg a Liverpool, így pedig megvan az évben az első kupa, Szoboszlai első nagy sikere, illetve az utolsó évében Jürgen Klopp is megszerezte az első fényes kupáját.

De mi történt a meccsen, amelyről azóta is cikkeznek az újságok?

A Liverpool FC szurkolói kifütyülték a himnuszt, ami nagyon meglepő lehet, hiszen két angol csapot csapott össze a pályán. Sőt, a himnusz dallamait egyenesen elnyomták az erős fújolások és a füttyszó, amely a stadion Vörös feléből érkezett. Az Anfielden akkor is füttyszó volt, amikor a brit királyi család tagját, III. Károlyt megkoronázták, és korábban Vilmos herceget is kifütyülték a Liverpool-szurkolók.

Ennek pedig történelm vonatkozásai vannak, a liverpooliak magukat nem is angoloknak, hanem scousereknek mondják, ráadásul az establishment-ellenesség táplálkozik a Theatcher-korszak politikájából is, amikor a gazdasági változások nagyon rosszul érintették Liverpool társadalmát, majd jött a Hillsborough-tragédia is a nyolcvanas évek közepén, amely a futballtörténelem egyik legvéresebb tragédiája volt. 

Liverpoolban általában jelen van egy intézmény-ellenesség, ez pedig sokszor szimbolikusan megmutatkozik abban, hogy kifütyülik a himnuszt.

(via Sportbible)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás