promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az angol sajtó már nyíltan beszél róla, Szoboszlai Dominik rövid időn belül óriási dolgot művelt a Liverpool-ban
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi mondat hagyta el a szakember száját.

A Liverpool FC-nek ez az idei szezon az egyik legjobb, amelyet Jürgen Klopp irányítása alatt játszanak, egyelőre minden kupasorozatban ott vannak a Vörösök, sőt, a Ligakupa-döntőben is játszanak, ez pedig azt jelenti, hogy meglehet az első kupája a szezonban Jürgen Klopp csapatának, és meglehet az első liverpooli kupája a magyar játékosnak, Szoboszlai Dominiknak. Ez pedig Liverpool-ban egy igazi beavató szertartás, hiszen aki már nyert valamit a csapattal, az megérintheti az Anfield Road-on a játékoskijáró feletti táblát, amelyen a You'll Never Walk Alone felirat olvasható.

Ez több évtizedes hagyomány, és komoly szerepe van abban a rituáléban, ahogy a játékosok kivonulnak a pályára, és közben doppingolja őket a tudat, hogy miért és kikért játszanak a pályán. És persze az ellenfél felé is jelzés, hogy kik ellen lép pályára. Nem véletlen, hogy a Liverpool hazai pályán alig veszít mérkőzést.

Szoboszlai kapcsán az elmúlt időszakban elsősorban a sérülése, illetve a visszatérése kapcsán lehetett sokat olvasni. Egyelőre nem dőlt el, hogy mikor térhet vissza a pályára a magyar játékos, de arról adott hírt a Sportal kérdőjellel, hogy talán már most vasárnap a Ligakupa döntőjében a Chelsea ellen sor kerülhet rá, a vezetés ugyanis folyamatosan figyeli, hogy állnak a sérültek, és az utolsó pillanatban döntenek arról is, hogy esetleg pályára léphetnek-e az adott meccsen.

Szoboszlai visszatérése nagyon fontos lehet a Liverpool számára, hiszen például egy neves szaklap, a FourFourTwo szerint ő a csapat játékának egyik legfontosabb eleme, az angol lap erről nyíltan beszélt. Szoboszlai játékintelligenciáját, intenzitását és keménységét emelték ki, amely nagyon sokat számít a középpályán a csapatban.

Íme az elemzés teljes egészében:

(via Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás