promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlaitól rettegnek a külföldi futball-lapok: óriási elismerés a magyar válogatottnak, több játékosunkat is külön kiemelték
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A holland szakújságok hűvösebb hangnemet ütöttek meg.

A tegnapi nap során az európai futballrajongók szeme egy eseményre szegeződött: a Nemzetek ligájának sorsolására. A tavalyi nagyszerű teljesítmény miatt Magyarország a második kalapból várta a sorsolást - így sikerült az egyik legerősebb csoportba kerülni.

A magyar válogatott ellenfelei Bosznia-Hercegovina mellett két igazi európai "nagyágyú" lettek: Hollandia és Németország. Az utóbbi időben a németekkel szemben jó eredményeket értünk el, Hollandia viszont kicsit mindig félelmetes: sokan emlékeznek még az Egervári Sándor kapitány bukását jelentő 8-1-es amszterdami mészárlásra (azóta azért szerencsére nagyot fordult a világ a magyar válogatottal.

Ez a különböző sportlapoknak is feltűnt. A legnagyobb holland futballmagazin, a Voetbal International cikke alapján óriási érzelmi viharokat nem okozott a sorsolás arrafelé: tényszerűen tájékoztatnak a sorsolás eredményéről, és inkább a németekkel való összesorsolást elemzik - a holland-német párharc egyike az európai "klasszikusoknak", mindig óriási a rivalizálás a két nemzet között (az, hogy a második világháborúban Németország megszállta Hollandiát, nem sokat épített a kapcsolaton), világbajnoki döntőt is játszottak már egymás ellen.

Más hangnemet üt meg a Kicker, a legnagyobb német futball-újság, ami abból a szempontból érthető, hogy a német válogatottnak nem sok babér termet az utóbbi mérkőzéseken ellenünk - legutóbb Lipcsében Szalai Ádám góljával legyőztük őket. A Kicker külön kiemeli, hogy a magyar válogatott óriási fejlődésen ment át, és mindenkire veszélyt jelent.

A patinás német lap külön kiemeli Szoboszlai Dominikot, Willie Orbant és Sallai Rolandot, mint akikre külön oda kell figyelni, valamint megjegyezték azt is, hogy Dárdia Pál fia, a Herthában játszó Márton is a magyar válogatott mellett döntött.

A sorsolás előtt némi botrányt okozott, hogy az eredetileg Madridba tervezett eseményt végül Párizsba kellett áttenni, miután a spanyol futballszövetség elnöke szájon csókolta a világbajnoki győztes női labdarúgó-válogatott egyik tagját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás