promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Történt valami elképesztő a Fradi bravúros meccse alatt a lelátón, amit nem láthattál a tévében, rengetegen háborodtak fel
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly indulatokat szült a mérkőzés.

Nagy lehetőség kapujában állt ma a Ferencváros labdarúgó csapata: ha nem kapnak ki, továbbjutnak a Konferencia Liga csoportköréből. A gól nélküli döntetlennel zárul első félidő után a Fradi rögtön a pihenő utáni 2. percben megszerezte a vezetést az olasz csapat ellen.

 A kapott gól összezavarta az ellenfelet, a Fradi nyomás alá tudta helyezni a Fiorentinát, ám a vendégcsapat egy szöglet után egyenlíteni tudott a 73. percben. A mérkőzésen több gól nem született, így a Fradi veretlenül, csoportja második helyén végezve jutott tovább az Európai Konferencia Liga rájátszásába, óriási sikert elérve ezzel, tavasszal is lesz magyar csapat az európai kupában.

Volt a mérkőzésnek egy kevésbé köztudott, de annál érdekesebb eleme is. Az bizonyára sok embernek feltűnt, hogy a Fiorentina mezének színe megegyezik a Ferencváros futballcsapatának ősellenségének a mezének a színével, az Újpestével.

A futball világában a klubcsapatok közti ellenségeskedések nagyobb figyelmet kapnak, de van olyan is, hogy két klub szurkolói jóban vannak: például az újpesti tábor kifejezetten jó viszonyt ápol a Fiorentina szurkolóival. 

Ennek köszönhetően több újpesti szurkoló is kilátogatott a mérkőzésre - a Fiorentinának szurkolni. Az FTC szurkolói a csapat internetes oldalain persze felháborodtak, hogy mikor egy magyar csapat játszik, az újpestiek egy másik ország klubjának szurkolnak. Arról viszont úgy látszik elfeledkeztek, hogy amikor pár éve a Debrecen utazott Bécsbe, a Rapid Wien ellen játszani, akkor a Ferencváros drukkeri szintén kimentek szurkolni a csapatnak - csak éppen a bécsieknek, ugyanis a Ferencváros szurkolói a Rapid Wien szurkolóival ápolnak kifejezetten jó viszonyt.

Érdekesség, hogy a Rapid Wien szintén zöld-fehér, mint a Ferencváros, míg legnagyobb városi riválisuk, az Austria Wien pedig lila-fehér, az Újpesthez hasonlóan. Érdekes, hogy az egykori Osztrák-Magyar Monarchia két legjelentősebb városának két leghíresebb klubja ugyanolyan színű mezekben játszanak.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás