promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntött a Liverpool: lecserélték Szoboszlai Dominikot
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyot küzdött a magyar középpályás.

Kétségkívül az angol elsőosztályú labdarúgó bajnokság, a Premier League legjobban várt hétvégi mérkőzése volt Szoboszlai Dominikék mai szuperrangadója Pep Guardiola és Erling Haaland csapata, a Manchester City ellen.

Guardiola, a Manchester City nagy nevű edzője a mérkőzést megelőző napokban méltatta válogattunk szupersztárját, még ha a nevének kimondásával meg is gyűlt a baja alaposan:

A két csapat remek formában érkezett a rangadóra: a Liverpool az elmúlt 23 meccsből mindössze egyet vesztett el, míg a City utóbbi 23 hazai mérkőzését megnyerte. A City volt a házigazda, nagy elánnal neki is estek a Liverpoolnak, és a 27. percben a norvég csatárzseni, Erling Haaland menetrend szerinti góljával meg is szerezték a vezetést.


Szoboszlai kifejezetten jól mozgott, a támadásból és a védekezésből is kivette a részét, több jó átadása és kifejelt labdája is volt.

A szünetig nem változott az eredmény, egygólos City vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben sem lassult az iram, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a Manchester City Rodri lövését követően majdnem kapott egy büntetőt, de a VAR visszanézte az esetet, és úgy ítélték meg hogy nem volt tizenegyes.

Az eset után mindössze 3 perccel a City gólt szerzett, Dias lőtt a kapuba, de a gól előtti szituációban Akanji meglökte a liverpooli kapust, így a gólt nem adták meg.

Szoboszlai számára a mérkőzés a 73. percben ért véget, nagyot küzdött, elfáradt, Jürgen Klopp Cody Gakpot cserélte be a magyar középpályás helyére.

A 80. percben aztán nagy erőfeszítések után összejött a Liverpoolnak az egyenlítés: Trent-Alexander Arnold Mohamed Szalah passza után 14 méterről akasztott egy gólt a City kapujába, mintegy 14 méterről.

A 8 perc ráadás óriási izgalmakat már nem hozott, az eredmény maradt 1-1, ezzel a Manchester City továbbra is az első, míg a Liverpool a tabella második helyén áll.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás