promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi váratlanul magyarul kezdett el beszélni a sajtótájékoztatón, szenzációs pillanat volt
Borítókép:  Tom Weller/dpa/Alamy Live News/Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Örömmámorban úszik a magyar fociszerető közönség, hiszen drámai végjátékban kijutottunk az Eb-re.

November 16-a már aranybetűkkel volt bevésve nagyon sok magyarnak október óta, hiszen tudni lehetett, hogy ezen a napon, ha Bulgáriában pontot szerez a magyar válogatott, akkor biztos, hogy ott leszünk a 2024-es németországi Európa-bajnokságon nyáron. Ha egy pontot szerzünk, akkor az első hely ugyan még nem biztos, de a továbbjutás garantált, egy győzelemmel pedig azonnali csoportelsőséggel utazhattunk volna a kontinensviadalra. A mérkőzés ehhez mérten komoly téttel bírt, és pluszban rájött még egy réteg is, hiszen Bulgária nagyon rosszul szerepel a selejtezőcsoportban, és a szurkolók türelme pedig elfogyott, így komoly változások jöhetnek majd a bolgár fociban. 

Végül rengeteg előjáték történt a meccs előtt, több helyszín is szóba jött, hogy hol rendezhetik a mérkőzést Szófián, a bolgárok fővárosán kívül. Végül a mérkőzés előtt csak az utolsó napon dőlt el, hogy mégis Szófiában rendezik majd a meccset, de szurkolók nélkül. 

A rendkívüli tét miatt igen paprikás jelenetek is lejátszódtak a pályán, piros lap, majd piros lap visszavonás, végül egy drámai végkifejlet, amikor az utolsó utáni pillanatban tört meg a jég, és Magyarország egyenlített. Végül egy öngóllal, de Szoboszlai, a Liverpool FC csillaga emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, és ebből született az a találat, amely milliókat tett boldoggá Magyarországon, és Marco Rossi szívéről is nagy kő esett le.

A szövetségi kapitány így a mérkőzés után egy meglehetősen vidám hangulatú sajtótájékoztatón vett részt, és rengeteg újságírói kérdésre válaszolt, így többek között azt is megtudhattuk, hogy érezte magát a mérkőzés alatt, hogy ennyire ki lett centizve a vége. A sajtótájékoztatónak voltak meglehetősen váratlanul jól elsülő vidám pillanatai is, ilyen volt az, amikor az utolsó kérdés kapcsán közbevágott, ráadásul magyarul, hogy hárman jelentkeznek még.

Itt láthatjátok a jelenetet a videóban 10 perc 10 másodperctől:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás