promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar csoda titkát fejtette meg egy német újság, áradoznak Szoboszlairól és a magyar válogatottról
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy német sportportál nagyon sokat írt a magyar válogatottról, szerintük a miénk lehet az Eb nagy meglepetéscsapata Németországban.

Magyarországot Szoboszlai Liverpool-ba igazolása és a magyar válogatott remek szereplése úgy is feltette a sportvilág térképére, hogy bizony a külföldi lapok előszeretettel foglalkoznak velünk, próbálják gondosan elemezni, hogy mi lehet az a fantasztikus elem, amely a magyar válogatottat az elitbe repítette, hogy most éppen 10 meccses veretlenségi szériánk van. És hogy nagyon sokszor kerülünk hátrányba, legutóbb például Litvánia ellen kétgólos hátrányban is voltunk, de mindig vissza tudunk jönni, sőt, sokszor fordítunk is.

Nos, a válasz erre a stabilitás. De ennek is van egy fontos helye, méghozzá a védelem.

Marco Rossi együtteséről azt írta a neves német sportportál, a Spox hogy Szoboszlai Dominik a kulcsember, köré épül a csapat, és a világon az egyik legjobban védekező csapat lett a magyar válogatott. Nagyon nehéz nekik gólt lőni, és ez alaposan megkeseríti az ellenfelek dolgát is a mérkőzéseken. Amúgy az is érdekesség, hogy a magyar válogatott veretlenségi sorozata Európában most egyedi, a világon csupán Argentínának és Algériának van hosszabb veretlenségi szériája.

A legendás védekezést firtatva az is megemlíthető, hogy korábban egy német labdarúgó is beszélt azok után, hogy a magyarok ellen játszottak, hogy nagyon kevés helyük volt a tuzenhatoson belül a játékosaiknak. A cikk, amelyről a Metropol készített hosszabb beszámolót, arról is ír, hogy ez a szervezett védekezés nagyon hatékony a topcsapatok ellen, hiszen a játékosaik a sűrű meccsprogram miatt nem tudják begyakorolni az ilyen szervezetten védekező csapatok ellen a taktikát.

Legutóbb Németország ellen Szalai Ádám szenzációs góljával nyertünk amúgy:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás