promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előkerült az utolsó kép Bud Spencerről? Szívbemarkoló fotón a magyarok nagy kedvence
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az olasz színész már 6 éve nincs közöttünk.

Akik a hetvenes-nyolcvanas években nőttek fel, azoknak alighanem Bud Spencer halála jelentette a gyermekkoruk szimbolikus végét. Szinte hihetetlen, de a mozivászon nagy pofonosztója már 6 esztendeje (2016-ban) halt meg, 86 éves korában. De így legalább nem élte meg a koronavírus-járványt, az európai energiaválságot is okozó orosz-ukrán háborút, és még egy sor rémes dolgot.

Az 1929-es születésű színész karrierje úszóként és vízilabdázóként kezdődött, aztán a jóképű és akkor még snájdig fiatal srácot a filmesek is felfedezték maguknak. 1950-ben kapta az első aprócska szerepét, de az igazi áttörésre még másfél évtizedet kellett várnia.

Közben megnősült, elvette a filmproducer Giuseppe Amato lányát, Mariát, akitől három gyermeke született. 1967-ben pedig megismerkedett Mario Girottival, aki Terence Hill néven építgette a karrierjét, és onnantól kezdve nem volt megállás, jöttek a sikerek, és a jobbnál jobb, bár habkönnyű filmek.

Magyarországon idén sincs karácsony Bud Spencer és Terence Hill nélkül, a hazai nézők egyszerűen képtelenek megunni a vidám pofozkodást. Eleinte a westernek mentek, aztán jöttek a modern kori kalandok, és a páros mindegyikben frenetikusnak bizonyult.

Bud Spencer Facebook-oldala még ma is meglepően aktív, a család például a közelmúltban örömmel hozta nyilvánosságra, hogy az egyik olasz repülőgép a Carlo Pedersoli nevet kapta a keresztségben, vagy a szakállas pofonosztó eredeti nevét.

Nem könnyű megállapítani, hogy melyik lehetett a színész utolsó fotója, de alighanem az a szívbemarkoló kép, amelyen a feleségével, örök szerelmével, Mariával látható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás