promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási fordulat a magyar válogatott meccse körül, ezt nem láttuk jönni
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Veszélybe került a csütörtökre tervezett Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező megrendezése.

A történelmi siker kapujában álló magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseit óriási érdeklődés övezi a haza szurkolók részéről, a bolgár labdarúgó szövetség azonban most egy olyan hírt közölt, amit biztosan nem láttunk jönni.

A bolgárok legújabb megnyilvánulása szerint már az is kérdéses, egyáltalán lejátsszák-e a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt, amelyen a tét Magyarország Eb-re való kijutása. Az eredetileg Plovdivba kiírt meccset ugyanis előbb Szófiába, majd a drukkerek várható botránya miatt újra Plovdivba helyezték vissza. Aztán kiderült, hogy a Hirszto Botev Stadion átépítés miatt alkalmatlan a meccs megrendezésére. A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) a sportal.bg oldalnak nyilatkozott, amelyben leszögezték, hogy mindenképp Plovdivban kell meccset rendezni, különben az is előfordulhat, hogy a magyar csapat játék nélkül megkapja a három pontot.

Nem lehet elvinni a meccset Plovdivból! Ha nem tudjuk megrendezni a meccset, akkor Bulgária elveszíti a mérkőzést, és további problémákkal kell szembenéznie. Az első vélhetően a csapat kizárása a jelenlegi sorozatból

– írta a bolgár szövetség.

A helyi polgármester azonban a jelek szerint nem hagyja magát. Nemrégiben ugyanis elmondta, a kivitelezőtől és a belügyminisztériumtól is kapott olyan információkat, amelyek arra utaltak, nem lenne biztonságos a mérkőzés plovdivi megrendezése.

Plovdiv nem lehet kényszermegoldás. Reméljük, elég bizonyítékunk van arra, hogy alátámasszuk az érveinket. Bármilyen döntés születik, annak a várost és az országot kell szolgálnia

– mondta egy friss interjúban Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere.

Egyre inkább úgy tűnik tehát, hogy nem lesz bolgár–magyar Eb-selejtező csütörtökön. Mindez egyébként azt jelentené, hogy a magyar válogatott 3–0-s végeredménnyel automatikusan megkapná a meccset, ezzel értelemszerűen az Eb-kijutás is meglenne. A bolgár szövetség hétfőre ígért döntést a meccsel kapcsolatban.

A jelek szerint tehát jó eséllyel elmaradhat a csütörtöki meccs, ám addig sem kell csüggedni, az alábbi videóban ugyanis megnézhetjük a magyar férfi labdarúgó-válogatott legutóbbi nagy sikerét a szerb válogatott ellen.

Forrás: Sportal, Nemzeti Sport

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás