promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes fenyegetést kapott a magyar labdarugó válogatott, Bulgária elkeserítő lépéssel reagált a fenyegetésre
Borítókép:  Youtube - BeanymanSports
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több millió drukker szívét törték össze, az indulatok szinte megfékezhetetlenek.

Rég nem generált ennyi indulatot labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés, mint a mieink Bulgária elleni, november 16-án esedékes találkozója. A mérkőzést a hazai szurkolók részéről óriási várakozás előzte meg, történelmi siker kapujában állnak ugyanis a magyar fiúk: egy esetleges győzelemmel biztosítva lenne az egyenes kijutás a jövőre megrendezendő Európa-bajnokságra.

Sajnálatos módon a bolgár labdarúgók közel sincsenek ilyen jó helyzetben: az ország futballja évek óta mélyrepülésben van. Sokan emlékezhetnek még olvasóink közül is a '90-es évek balkáni focijára: két pelinkovac kör között olyan zseniális labdarúgók cselezgettek és adogattak, mint például a Ferencváros csapatát jelenleg edző, egykori Jugoszláv válogatott Dejan Sztankovics, de ott volt a '98-as, első világbajnokságán rögtön bronzérmes horvát válogatott is, és bizony Bulgária is kiváló erőkből állt: a Sztoicskovval és Lecskovval felálló gárda végül a negyedik helyet szerezte meg az Egyesült Államokban rendezett viadalon.

Az utóbbi időben azonban a bolgárok nem sok futballsikert ünnepelhettek - bár még a 2000-es évek közepén is volt sztárjátékosuk topcsapatban (Dimitar Berbatov a Manchester Unitedben szórta a gólokat), a válogatottunk folyton lemaradt a nemzetközi viadalokról: világbajnokságon 2002, Európa-bajnokságon 2008 óta nem vettek részt.
Nagy vihart kavart a bolgár labdarúgó szövetség legutóbbi bejelentése, miszerint zárkapussá teszik a Magyarország elleni hazai EB-selejtező mérkőzést, méghozzá állítólag azért, mert a szövetség tart a bolgár futballszurkolóktól, akik tüntetést terveztek a mérkőzésen, az eredménytelenség ellen - márpedig a balkáni futballultra tüntetések általában nem sakkpartik hangulatát idézik.
 Egyes bolgár kommentelők megjelentek az MLSZ oldalán is, ahol többen már gratuláltak a magyar válogatottnak a kontinenstornára való kijutáshoz (noha még nem 100%-os a részvételünk), de feltűntek érdekes kommentek is. Többek közt volt egy drukker, aki azt üzente a magyar drukkereknek jöjjenek csak nyugodtan Plovdivba, "érdekes este lesz". A magyar válogatott hivatalos szurkolói csoportjai egyébként nem álltak bele a bolgár drukkerekbe: közleményükben közölték, hogy nagyon elkeserítőnek találják a bolgár szövetség döntését, amelyik megijedt saját szurkolóitól, és sok kitartást kívántak a hazai drukkereknek a saját szövetségük elleni küzdelemhez.

Egyébként Szoboszlai Dominikot külföldön sem tudják zavarba hozni, kiváló angol nyelvtudásának köszönhetően könnyedén ad interjút külföldön, de valószínűleg a beszólásokra adott stílusos válaszokkal sincs bajban a sztárfocista:

Forrás: infostart.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás