promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkeserítő hírt kapott a magyar válogatott, ekkora gyomrosra nem számítottak a focistáink
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A döntés váratlanul érte a szövetséget.

A történelmi siker kapujában álló magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseit óriási érdeklődés övezi a haza szurkolók részéről. A bolgár labdarúgó szövetség friss döntése felér egy gyomrossal a szurkolóknak: a bolgár–magyar Eb-selejtező mérkőzés helyszínét és időpontját a biztonsági megfontolások miatt módosították.

A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) a biztonsági kockázatok miatt kérvényezte az UEFA-nál, hogy a november 16-i Bulgária–Magyarország mérkőzést ne Szófiában, hanem Plovdivban rendezzék meg. Emellett az eredeti kezdési időpontról is döntés született, ami magyar idő szerinti 20:45-ről 18 órára módosult. Az UEFA elfogadta ezeket a változtatásokat, és így a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg, ami azt jelenti, hogy a szurkolók nem vehetnek részt a mérkőzésen.

A bolgár futball egy ideje mélyrepülésben van, és az utóbbi időben szurkolói tüntetések is borzolták a kedélyeket - márpedig a Balkánon a futballrajongók tüntetése általában nem konfettidobálásból szokott állni. A hazai szövetség döntése az előzetes biztonsági aggodalmak miatt született: céljuk az volt, hogy megelőzzék a potenciális rendbontásokat és a nem kívánatos eseményeket a stadionban, valamint biztosítsák a játékosok és a nézők biztonságát.


Ezen változtatások hatására azonban a magyar csapat is kénytelen komoly mértékben átszervezni a programját. Az eredeti helyszín és időpont módosítása számos logisztikai és szervezési kihívást vet fel, jelentős kényelmetlenséget okozva a hazai szövetségnek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajnálattal veszi tudomásul a változásokat és közölte, hogy a jegyek árát természetesen visszatéríti az érintetteknek. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a döntéshez az MLSZ-nek nem volt köze, és a szervezet elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

Az MLSZ az érintett jegytulajdonosokat hamarosan e-mailben is értesíti a visszatérítés részleteiről és további tudnivalókról. Az események ilyen jellegű változása azonban rávilágít arra, hogy a futball esetenként váratlan fordulatokat vehet, amelyek döntően befolyásolhatják a játékosok és a szurkolók élményét is, és akár a mérkőzések kimenetelére is hatással lehetnek. Az azonban biztos, hogy a magyar labdarúgó válogatott mindent meg fog tenni a győzelemért, és egy ország reméli, hogy sikeres Európa-bajnoksági kijutást ünnepelhetünk a mérkőzés után.

forrás: MLSZ

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás