promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Trollfoci páros lábbal beleallt a jegyüzérekbe, jaj a magyar válogatott meccsen nyerészkedőknek
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási az érdeklődés a magyar válogatott október 14-i labdarúgó mérkőzésére Szerbia ellen, ám sajnos megjelentek gátlástalan haszonlesők is.

A magyar labdarúgó válogatott idén fantasztikus teljesítményt nyújt. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata. Sok meccses veretlenségi sorozat, erősebb ellenfelek legyőzése, magabiztos, szép játék - szinte hihetetlen, ami a magyar labdarúgó válogatott válogatott háza táján történik. Szoboszlai Dominik személyében hosszú évtizedek óta világsztárunk is van, elképesztő képességeivel válogatottunk vezércsillaga. Míg a hosszú, sikertelenséggel teli évek alatt gyakran előfordult, hogy kongó stadion előtt játszott a csapat, addig mostanában szinte pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket a mérkőzésekre.

A csapat és a szurkolók érezhetően egymásra találtak, a magyar válogatott szurkolóinak buzdítási módszerei még a külföldi sajtónak is állandó témát szolgáltatnak, fanatizmusukból fakadóan joggal tekinthetjük őket a csapat 12. játékosának. Marco Rossi szövetségi kapitány szinte minden nyilatkozatában kiemeli, hogy mennyire hálás a szurkolók támogatásáért. Sajnos azonban vannak olyan emberek, akik a felfokozott hangulatot és érdeklődést becstelen módon saját nyerészkedésükre próbálják használni.

Következő tétmeccsünket Szerbia nemzeti tizenegye ellen játszuk a Puskás Ferenc Stadionban. A 70 ezer férőhelyes stadion a modern építészet igazi csodája, hiper modern stadion, minden nemzetközi labdarúgó szövetség legszigorúbb előírásainak is megfelel, akár a Bajnokok Ligája döntőjét is le lehetne játszani az objektumban. Mivel a jegyértékesítés ma már nagyrészt az online térben zajlik, nagyon egyszerű több jegyet vásárolni, egyedül a bankszámlánkon lévő összeg szabhat határt a vásárlásnak. Ennek a jelenségnek a szomorú következménye a jegyüzérek megjelenése is. Szinte akármelyik szurkoló csoportban számtalan olyan hirdetésel találkozunk, ahol magánszemélyek sokszoros áron árulnak jegyeket (ez egyébként törvénybe ütközik), teljesen nyíltan. Vannak, akiknl érdeklődve konkrét árlistát kapunk, hogy melyik szektorba szeretnénk, jellemzően a legolcsóbb jegyek is 250 euró körüli áron vannak kínálva, de vannak olyan szektorok is, ahová akár 450 eurót is elkérnek egy jegyért. Van olyan üzér is, aki ki sem ír árat, érdeklődésre annyit mond, hogy várja az ajánlatokat, és a legdrágább nyer.

A jegyeket egyébként hivatalos csatonrákon 6.000 és 21.000 forint közötti árakon lehetett megvásárolni, szektortól függően, tehát az üzérek akár 800%-os haszonkulccsal is dolgoznak.

A futball mindig is a tömegek sportja volt, példál a lovaspolóval ellentétben. Legnagyobb sztárjai sokszor a társadalom alsóbb rétegeiből jöttek, a lelátói kultúra nyomait keresve valószínűleg inkább a munkás rétegek felé vezetnek a jelek, mint az arisztokrata körökbe. Az ilyen jegyüzérek működésében az a legszomorúbb, hogy elveszik a helyet az igazi szurkolóktól: gondoljunk csak bele, hány olyan gyermek focizik az országban, akiknek minden álmuk megnézni a magyar válogatottat a Puskásban, és a családnak akár rendelkezésre is állank azok az anyagi feltételek, hogy normál áron jegyet tudjanak venni, ám a 450 eurós jegyárat már nem tudják kifizetni.

Régóta nem álltunk ilyen jól selejtező csoportunkban, mint most, nagyon jó esélyekkel indulunk a kontinenstornánk való részvétel jogának közvetlen kivívására. Reméljük, hogy az erkölcstelen nyerészkedők előbb-utóbb eltűnnek a csapat közeléből, és magunk mögött hagyjuk végre ezt a nyerészkedő attítűdöt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás